• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

St. Stadsherstel Paramaribo levert 6 februari gerestaureerd pand Prinsessestraat 47 op

| dagblad suriname | Door: Redactie

De eindoplevering van het vijfde gerestaureerde pand van de Stichting Stadsherstel Paramaribo aan de Prinsessestraat 47 in Paramaribo vnd maandag 6 februari plaats. 

In 1912 kocht Coenraad Jacob Johan van der Kuyp een perceel aan de Prinsessestraat. Ook kocht hij een houten huis achterin de Anniestraat en liet dit deel voor deel demonteren. Drie sjouwers verplaatsten het naar de Prinsessestraat. Van der Kuyp bouwde de begane grond van het huis, de rest liet hij door een timmerbaas uitvoeren.

Dit prachtige, maar zeer vervallen, pand heeft Stadsherstel Paramaribo geschonken gekregen van de 21 erfgenamen van Coenraad Jacob Johan van der Kuyp.

Vanaf 2016 is

Stadsherstel Paramaribo bezig geweest met de officiële overdracht van het pand. In januari 2020 is dit eindelijk gebeurd. De erfgenamen wonen namelijk in vier landen verspreid over de wereld.

Vanwege onder andere de Covid-pandemie kon pas in januari 2022 gestart worden met de renovatie.

Vandaag staat het er prachtig bij dankzij de schenking van de erfgenamen van Coenraad Jacob Johan van der Kuyp, de aandeelhouders van Stadsherstel Suriname N.V, het Prins Bernard Cultuurfonds, Stadsherstel Amsterdam en Waterproof Tours Suriname.

Bij de eindoplevering zullen twee erfgenamen aanwezig zijn die speciaal zijn afgereisd uit het buitenland.

| dagblad suriname | Door: Redactie