• dinsdag 09 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Sri Sri Ravi Shankar voor derde keer naar Suriname

| starnieuws | Door: Redactie

De grondlegger van Art of Living Foundation, Sri Sri Ravi Shankar.

Spirituele leider tevens vredesambassadeur Sri Sri Ravi Shankar bezoekt Suriname voor de derde keer. Deze keer op uitnodiging van president Chan Santokhi. Hij is de grondlegger van de internationale, non-profit, educatieve en humanitaire organisatie Art of Living Foundation. De spirituele leider zal een evenement op donderdag 14 juli in de Anthony Nesty Sporthal uit zijn wereldwijde ‘#IStandforPeace-campagne’, de boodschap over vrede met het Surinaamse volk delen.

In de ochtend van vrijdag 15 juli werkt Sri Sri Ravi Shankar het officiële programma van de staat af. Op agenda staan onder meer een onderhoud met de president, ministers en een beleefdheidsbezoek aan De Nationale Assemblee. In die gesprekken zal hij zijn missie ‘I Stand For Peace’ uitdragen, die hij afgelopen april in een Verenigde Naties activiteit lanceerde. Volgens hem is het tijd dat vredelievende en goede mensen zich verenigen, om een positieve verandering in de atmosfeer te brengen.

Voorafgaand aan het bezoek aan Suriname, zal Sri Sri op uitnodiging van gastheer Suriname en (incoming) Caricom-voorzitter Santokhi, de 43e reguliere vergadering van Caricom staatshoofden en regeringsleiders in Paramaribo, virtueel toespreken. Hij zal zijn visie delen voor de weg vooruit bij onze huidige wereldsituatie na de coronapandemie.
En als vredesboodschapper is het niet uitgesloten dat Sri Sri zal praten over de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Alsook over de effecten hiervan op de gehele wereld, inclusief voor die twee landen, waarbij de spanningen op politiek bestuurlijk en persoonlijk niveau, heel hoog zijn. 

Sri Sri reist de wereld rond om met het ontsteken van de vredesfakkel ook de vrede in de harten van de mensen aan te wakkeren. En zijn visie op een stressvrije en geweldloze samenleving te delen en om te zetten in merkbare vrede. Zijn filosofie en visie is niet gebonden aan religie, cultuur, etniciteit en land, maar gebaseerd op universele principes, de taal van het hart.

In de afgelopen 41 jaar is AOLF in meer dan 155 landen actief, waaronder Suriname. Sri Sri was eerder in 1998 en 2001 in Suriname. Voorzitter Sam Mathoera van de stichting AOL Suriname noemt dit derde bezoek een grote eer. Het zal bijdragen aan de motivatie en inspiratie van Surinamers, daar wij al langer dan 24 jaar bezig zijn om de principes van de spirituele leider uit te dragen. “Wat zeer bijzonder is, is dat Suriname het eerste land op het Zuid-Amerikaans continent is, waar Sri Sri begint met zijn wereldwijde vredesboodschap ‘I Stand For Peace’.”

‘Sri Sri’ is een eretitel, een benoeming voor het leven. Door de jaren heen ontving de spiritueel leider tal van onderscheidingen – van universiteiten tot aan regeringen – en is hij door staatsleiders geëerd voor zijn bijdrage aan de gezondheidssector en onvermoeibare vredeboodschappen en - bemiddelingen bij (oorlogs)conflictoplossing. Zoals die in Irak, Ivoorkust, Kasjmir en Kameroen, Sri Lanka en zijn bijdrage aan het vredesproces tussen de rebellenorganisatie Farc en de regering van Colombia, meldt AOL. Momenteel werkt de presidentiële werkgroep ‘voorbereiding bezoek Sri Sri Ravi Shankar’ onder leiding van minister Krishna Mathoera van Defensie het detailprogramma uit van het bezoek.

| starnieuws | Door: Redactie