• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Somohardjo: Dienstverlening CBB niet gestagneerd

| starnieuws | Door: Redactie

Minister Bronto Somohardjo oriënteert zich bij het CBB. Hij heeft zich ervan vergewist dat de dienstverlening normaal voortgang vindt. (Foto: Biza)

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft zich woensdag georiënteerd bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Hij wilde zich persoonlijk van vergewissen dat de dienstverlening werd gegarandeerd. De minister concludeert dat er geen gehoor is gegeven aan de oproep van de bond om het werk neer te leggen. De dienstverlening is niet gestagneerd. Er is volgens de minister vertrouwen in de leiding. "Stap voor stap gaan we samen naar een betere dienstverlening,” verzekerde Somohardjo.

Het bezoek aan het CBB hoofdkantoor en personeel is het gevolg van een incident dinsdag, waarbij enkele CBB-ers en niet-CBB-ers de dienstverlening hadden verstoord. “Ik vind het erg dat iemand over de ruggen van mijn ambtenaren een rol van betekenis wil spelen, het irriteert mij dat de heer Donovan Grep de samenleving dupeert en mijn ambtenaren intimideert en bedreigt,” reageert Somohardjo op de onaangekondigde actie. Grep zou de poorten bij CBB op slot hebben gedaan en werkwillige ambtenaren geïntimideerd en bedreigd hebben volgens de bewindsman.  Ondertussen is er al aangifte gedaan door één van de CBB ambtenaren tegen Grep.

“Ik garandeer samen met directeur Mohamed Eskak en CBB-directeur Anastatia Pokie-Kanapé tezamen met haar ambtenaren, dat de dienstverlening van het CBB gegarandeerd is.” De bewindsman verduidelijkt dat hij geen enkele moeite heeft met de vakbond. “Maar ik weet niet wie de voorzitter is, is het de heer Grep of is het de heer Hooghart? Als ze me hadden gevraagd om te mogen vergaderen tijdens diensttijd, dan had ik ze toestemming gegeven,” accentueert minister Somohardjo.

De bewindsman zegt dat hij de noden en grieven van het personeel kent. “Ik ben elke week bij een ander Bureau voor Burgerzaken om samen met hun op de werkvloer te zijn - er is nog nooit een leiding zo dicht bij de ambtenaren geweest dan de huidige leiding van het ministerie. Ik ben er voor mijn ambtenaren en ik ga ervan uit dat zij er ook voor mij zijn.” Minister Somohardjo doet een dringend beroep op het CBB-personeel om zich niet af te laten leiden door iemand die geen CBB-er is en de dienstverlening te blijven geven aan de samenleving.

| starnieuws | Door: Redactie