• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SNL pakt eerste zege

| de ware tijd | Door: Redactie

SNL pakt eerste zege

07/05/2022 10:46 - Ricky Wirjosentono

Een spelmoment voor het doel van SNL. Bintang Lahir kregen veel scoringkansen, maar die werden niet benut. Foto: Ricky Wirjosentono  

PARAMARIBO - Doelpunten van Hermanio Pinas en Sylinge King hebben Sporteenheid Nationaal Leger (SNL) de eerste overwinning bezorgd in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Na een 3 – 0 ruststand werd het vrijdagavond in het Franklin Essedstadion een 3 – 1 overwinning voor de voetballende militairen op Bintang Lahir. “Onze hard werken is beloond,” typeert Roy Sodinomo, coach van SNL de overwinning na de ontmoeting.

Hij is toch niet tevreden over het geleverde spel van zijn mannen. "Je merkt dat na de wedstrijden tegen Transvaal en Inter Moengotapoe wij wat vorderingen hebben geboekt en vandaag hebben wij de kansen benut. Maar er is veel werk aan de winkel. Veel balverlies op het middenveld en daaraan moeten wij gaan werken."

In de achste en negende minuut hebben Pinas en King de sloridige verdediging van Bintang Lahir afgestraft. In de blessuretijd van de eerste helft bracht Pinas de stand naar 3 - 0. In de tweede helft tapte Bintang Lahir uit een ander vaatje. In de 60ste minuut werd de stand naar 3 - 1 gebracht uit een vrijetrap door Vangelino Sastromedjo. In de 75ste minuut kon Revelino Overman een strafschop niet verzilveren voor Bintang Lahir om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Zijn 'panenka' ging niet volgens planning.

Marcel Soemodikromo, coach van Bintang Lahir vindt dat zijn team niet sterk heeft gespeeld in de eerste helft. Dat heeft hen de das omgedaan. "Wij trainen ook niet optimaal vanwege het slecht weer en de slechte staat van ons trainingsveld. Alleen op de training kunnen wij zaken rechtzetten. Wij gaan evalueren en kijken hoe het verder beter kan." 

Schema zaterdag:

Broki - Santos

Inter Moengotapoe - Voorwaarts 

Zondag:

Inter Wanica - Notch

Leo Victor - Transvaal

  Tweet  Gerelateerde artikelenGeïnspireerd Broki bezorgt Leo Victor nederlaagFer en Wijks bezorgen Robinhood eerste verliesInter Wanica speelt gelijk tegen IMTTransvaal snoept punt af van RobinhoodDrie uit drie voor PVV Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie