• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Snijders: Regering weg, wat is het alternatief?

| starnieuws | Door: Redactie

De AVVS De Moederbond zal niet mee doen aan de straatacties van de vakbonden. Verbondsvoorzitter Errol Snijders zegt dat we ons als samenleving moeten afvragen wat we willen. "De politiek heeft geen alternatief, we zitten vast. Als we de regering wegsturen, welk alternatief is er dan?" 

"Wat we moeten doen is dat we met elkaar gaan samen zitten, elkaar recht in de ogen aankijken en zeggen dat dit niet zo verder kan." Snijders vindt dat gezamenlijk moet worden afgesproken hoe "we dit land samen moeten opbouwen."

Hij wijst erop dat we de mond vol hebben van productie. "Maar

niemand investeert in de productie," stelt hij.

"Het zijn de mensen met geld die consumptieve goederen importeren met de dure dollars." Hij voegt eraan toe dat de Staat maar vrijstellingen blijft geven aan deze kapitalisten en hen ondersteunt. "En dat is al jaren zo, het is niet iets van deze regering."

Snijders zegt dat slechts een of twee mensen investeren in de landbouw. Hij memoreert de welvarende rijstcultuur die Suriname had weleer. Nu is Guyana ons voorbijgestreefd. "En wij blijven maar praten over productie."

Ook over de gas- en olie-industrie vindt hij dat er open kaart moet worden gespeeld. "Waarom blijft de finale beslissing uit?" Snijders vindt dat het geen zin heeft om de Centrale Bank van Suriname te laten uitpuilen met dollars en euro's, terwijl er daar geen onderbouw voor is en de bevolking in armoede wordt gedompeld.

Het is zaak dat overheid, bedrijfsleven en alle actoren bijeen komen en bepalen welke richting we op willen. De verbondsvoorzitter zegt dat er teveel belangen zijn die spelen en "we moeten de belangen van Suriname veiligstellen".

| starnieuws | Door: Redactie