• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SLECHTE DIENSTVERLENING CBB WORDT EINDELIJK AANGEPAKT

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Om de burgers beter van dienst te zijn, is het Centraal Bureau van Burgerzaken (CBB) gestart met een onderzoek om haar dienstverlening te verbeteren.

Het consultancybureau DOOR Advisory NV is aangetrokken om het transformatieprogramma bij het CBB door te voeren. Inbegrepen is ook een klantvriendelijkheidstraining voor het personeel. Dit komt als geroepen; het personeel van het CBB staat te boek als misschien de meest klantonvriendelijke in het land. Voor een vlotter verloop bij de bevolkingsadministratie zal er een transformatiebeleid worden uitgestippeld.

Er volgt eerst een onderzoek, waarbij de samenleving via online-channels inputs kan geven ter verbetering van de dienstverlening. Tegelijkertijd zal ook de interne organisatie van het CBB onder de loep worden genomen.

DOOR Advisory zal hierbij kijken naar het verloop van interne processen, en hoe die verbeterd kunnen worden: het inkorten van de wachttijden en het vergemakkelijken van doorlooptijden.

Het verzamelen van data is heel erg belangrijk om te bepalen wat de nodige stappen zijn. “Die onderzoekingen moeten data opleveren, informatie geven, zodat het transformatietraject op de juiste manier kan worden ingezet”, zegt Charlene Soerodimedjo, managing partner bij DOOR Advisory NV. Ook met stakeholders die regelmatig gebruikmaken van CBB-diensten, waaronder ambassades en notariële bedrijven, komen er informatiesessies.  

De input vanuit de samenleving met betrekking tot de dienstverlening van het CBB kan worden geleverd via de online survey: http://Qualtrics.ca1.qualtrics.com/…/SV_1BUupXoNlKtOqCG.

UNITEDNEWS

 

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie