• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Slachtoffer moordzaak Noordpolderdam was geen koekje

| de ware tijd | Door: Redactie

Slachtoffer moordzaak Noordpolderdam was geen koekje

07/05/2022 22:44 - Van onze redactie

In de uitgebrande Ford Ranger (r) werden op 18 juli 2021 drie lijken aangetroffen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Rohitas Sital (39), één van de drie mannen wiens lijk in juli 2021 in een uitgebrande Ford Ranger werd aangetroffen aan de Noordpolderdam, was zelf geen 'makkelijke jongen'. Dat blijkt uit onderzoek van de Cold Case Unit van het Korps Politie Suriname. Hij is vanwege verschillende misdrijven in aanraking gekomen met justitie en had vermoedelijk nauwe banden met de onderwereld.

Tijdens een persconferentie vrijdag zei Armand Fernand, hoofd van de Cold Case Unit, dat bij onderzoek op het woonadres van Sital ongeveer twee weken geleden de politie is gestuit op meerdere wapens, munitie van verschillende kalibers, 22.000 US dollar, zeventigduizend euro, documenten, waaronder ID-kaarten en paspoorten, drugsverpakkingsmateriaal, een iPhone en een regenjas met politie opschrift. De spullen waren begraven op zijn erf aan de Corantijnstraat. "We kunnen nog niet met zekerheid zeggen dat deze zaak met drugs te maken heeft, maar het gaat wel zeker om zeer georganiseerde misdaad", benadrukte Fernand.

Van de andere twee slachtoffers - Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24) - is er geen ongunstige informatie bekend bij de politie. Wel wordt vermoed dat Stolk meer afwist van de spullen die zijn opgegraven op het erf van Sital. Volgens Chanderdat Somai, coördinator Cold Case Unit, zijn er tot nu toe vijf verdachten in beeld gebracht, van wie Yorinde W. en Eldon S. intussen in verzekering zijn gesteld. Het vermoeden bestaat dan de overige drie zijn ondergedoken. Somai: "Het onderzoek kan nog maanden duren en we sluiten ook niet uit dat er nog meer verdachten in beeld komen." Fernand geeft toe dat ook een politieman is aangewezen als medeverdachte. "We moeten nog kijken in hoeverre deze functionaris enige betrokkenheid heeft met de zaak."

  Tweet  Gerelateerde artikelenPolitie heeft nieuwe inzichten in gruwelijke moordzakenCOLUMN: Het toverstokjeVerdachten case verkoolde lijken vrijLijken slachtoffers Noordpolderdam afgestaan aan nabestaanden'Veiligheidsprogramma's en -operaties sneller uitvoeren' Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie