• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Shell Suriname en Su4Su helpen BOG en MMC uit de brand

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Arjen Stikvoort

PARAMARIBO — Zowel het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) als het Mungra Medisch Centrum (MMC) waren woensdag in hun nopjes. KE Suriname (Shell Suriname) schonk het MMC ‘high tech’ medisch apparatuur, terwijl BOG in aanmerking kwam voor een porto cabine voor Covid-19-doeleinden ter waarde van bijna 76.000 US dollar. De porto cabine is geheel gekoeld om de dozen met Covid-19-testen goed te kunnen bewaren.

Waarnemend directeur Radjesh Ori was erg ingenomen met de geste van Shell Suriname en Su4Su. “We hebben tijdens de coronapandemie veel ondersteuning ontvangen van particulieren en het bedrijfsleven. Ook Su4Su schoot vrijwel direct

te hulp. Zonder die hulp zou het heel moeilijk worden, want de Covid-19-pandemie heeft ons echt overtroffen”, aldus Ori.

Hij zei dat de swabposten en de Hotline 178 van essentieel belang waren. Vanwege de onwetendheid in het begin van de pandemie, waren mensen namelijk nog paniekerig en angstig. Ook waren er nog geen sneltesten. Het callcenter had het heel druk met mensen terugbellen voor hun uitslag. Het was daarom een enorm klap toen op 30 juni een fikse brand woedde bij het BOG aan de Rode Kruislaan.

De afdeling Epidemiologie en het callcenter, samen goed voor haast 180 werknemers, werden ondergebracht bij het nabijgelegn Rode Kruis en Teleperformance. “Een callcenter is van essentieel belang in zulke tijden. Het is goed dat ze nu weer terug zijn op een nieuwe plek”, aldus Ori. Het callcenter is nu nog niet technisch operationeel, maar dat zal niet lang meer duren.

| de ware tijd | Door: Redactie