• vrijdag 19 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Sharon Balkaran: ‘We mogen zaterdag geen domme fouten maken’

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

RÉMIRE-MONTJOLY – Yelyco is het internationale volleybaltoernooi van Montjoly met een straight set-overwinning (25-13, 25-17) begonnen op het eerste vrouwenteam van de organisator. Voor de overwinning van vrijdagavond, in Complexe Sportif Freddie et Yvane Hardjopawiro in Rémire-Montjoly, Frans-Guyana moest Yelyco harder werken omdat enkele sleutelspelers ontbraken, die zijn thuis gebleven.

“Ik had ook niet echt iemand die me over de streep kon helpen bij gemaakte fouten. Ik moest alles op me nemen en geloof hebben in mijn team”, zegt Captain Sharon Balkaran. Zaterdag is Matoury de volgende van drie opponenten. “We moeten dan slimmer gaan spelen, ons beter focussen en geen domme fouten maken. Het is een puntentoernooi, dus we kunnen ons geen misstappen permitteren”, aldus de Yelyco-aanvoerster.

Emily Guimaraes, captain van de verliezende partij, vond het treffen ingewikkeld. “We zijn niet gewend om tegen uitploegen te spelen. We moeten harder werken om ze te verslaan. We hebben gemerkt dat Yelyco een hecht team is dat vecht om te winnen.”

Openingsceremonie

Het duel begon iets langer dan een uur later. Clubpresident Roselyne Salpatrier sprak de deelnemende ploegen en het redelijk goed opgekomen publiek toe. Na speeches en het voorstellen van de teams, volgde het volkslied van beide landen. Een brassband en danseressen gaf daarna een show weg. 

Balkaran opende de partij met een keiharde smash voordat teamgenote Tanisha Linkers de score uit een blok verdubbelde. Drie opeenvolgende aces daarna van Balkaran lieten Yelyco verder uitlopen. Maar Montjoly, met een voorhoederol voor Tessa Cadrot, trok de stand weer in evenwicht trok: 8-8. Yelyco bleef beuken en won uiteindelijk na een smash van haar aanvoerster, die de wedstrijd in de tweede set met een ace op slot zette.

Vertrek

Yelyco vertrok vrijdagmorgen met 23 personen naar de Franse kant. De reis vanuit Saint-Laurent du Maroni werd om kwart voor elf voortgezet waarna de delegatie rond vijf vóór drie ’s middags in Centre nautique USLM Pacoussines arriveerde. De delegatie werd gelijk voorzien van voeding voordat gestart kon worden aan de indeling van de kamers voor mannen en vrouwen.

Iets na zes uur ’s avonds werden de spelers in drie bussen vervoerd naar de wedstrijdlocatie. De voorronduels worden aan de hand van een best-of-three systeem afgewerkt. De winnaar krijgt bij een 2-0 zege twee punten. De teams met het hoogste aantal punten spelen de finale. Yelyco, Montjoly 1 en 2 en Matoury zijn de deelnemende clubs.

| de ware tijd | Door: Redactie