• zondag 28 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Seniorenburger vrijgesproken van misbruik kleindochter

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Seniorenburger vrijgesproken van misbruik kleindochter

20/01/2021 02:02 - Van onze redactie

 

PARAMARIBO - Rechter Duncan Nanhoe heeft een 66-jarige man dinsdag niet schuldig bevonden aan vermeend meermalen seksueel misbruik van zijn elfjarige kleindochter en hem vrijgesproken. De rechter nam hiermee de conclusie van officier van justitie Astrid Niamat over dat er onvoldoende bewijs is. Het meisje bleek zwanger te zijn, maar dna-onderzoek op de al geboren baby heeft uitgewezen dat niet haar opa de verwekker is.

De kleindochter heeft haar opa aangewezen als de enige persoon met wie ze seks heeft gehad, maar de verdachte heeft tot het laatst ontkend. "Mi no du noti!" zei hij toen de rechter hem wederom vroeg of hij het kind ooit heeft misbruikt. Nadat het slachtoffer zwanger raakte is de grootvader in juli vorig jaar aangehouden. Het resultaat van een vaderschapsonderzoek heeft uitgewezen dat de 66-jarige man niet de biologische vader van de baby is.

Het slachtoffer en haar moeder zijn daarom nog eens gehoord. "Er komt niemand anders thuis bij ons. Mijn dochter gaat ook met de schoolbus naar school", verklaarde de moeder. Ze kan zich daarom niet voorstellen dat haar kind van iemand anders zwanger is geraakt. Het slachtoffer heeft in de raadkamer verklaringen afgelegd. Ze blijft erbij dat haar grootvader de boosdoener is. De man is vrijgesproken en mocht enkele uren na de rechtszitting naar huis.

  Tweet  Gerelateerde artikelenAdvocaat noemt eis tegen zedenverdachte buitensporigVijftienjarig zedenslachtoffer wijst politieman aan als misbruiker15-jarig zedenslachtoffer smeekt om vrijlating verdachteZevenjarig slachtoffer zedenzaak gehoord Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie