• dinsdag 07 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Schoolvervoer gegarandeerd’

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Bus- en boothouders zullen nog steeds worden gesubsideerd door de regering. Ze krijgen betaald op basis van het prijsverschil op diesel en gasoline. Dat meldt de Communicatiedienst Suriname in een persbericht. “De subsidie zal duren totdat het sociaal programma wordt ingevoerd. Dit zal ook ervoor zorgdragen dat schoolvervoer gegarandeerd zal blijven.”

Volgens het persbericht gaat het om bus- en boothouders aangesloten bij de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie, het Nationaal Vervoerbedrijf en de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname. Voor de subsidie is er SRD 31.778.442 ter beschikking gesteld door de regering. Dit bedrag wordt in twee termijnen uitbetaald: SRD 18.000.000

deze maand en het restant in januari 2023.

“Vanwege de ontwikkelingen op internationaal vlak is de subsidie voor brandstof onhoudbaar hoog geworden.”

Tijdens de regeringspersconferentie op 28 november wees president Chandrikapersad Santokhi dat de ruim SRD 400 miljoen die de regering maandelijks besteedt aan brandstofsubsidie van de samenleving “heel zwaar” drukt op het staatsbudget. Desondanks werd besloten om de subsidie op brandstof, kookgas en andere producten voort te zetten. Echter, vanwege de ontwikkelingen op internationaal vlak is de subsidie voor brandstof “onhoudbaar hoog” geworden, aldus het staatshoofd.

Op 1 december werden de brandstofprijzen aangepast: unleaded ging van SRD 24,88 naar SRD 26,76 en diesel van SRD 19,87 naar SRD 23,37. De CDS schrijft dat door deze aanpassing de staat minimaal SRD 100 miljoen aan subsidie overhoudt.

| de ware tijd | Door: Redactie