• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Scholieren krijgen inzicht in verdrag CRPD

| starnieuws | Door: Redactie

Minister Uraiqit Ramsaran legt scholieren uit dat mensen met een beperking niet moeten worden onderschat. Hij geeft informatie over het verdrag CRPD. (Foto: Sozavo)

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting doet verschillende scholen aan om leerlingen informatie te geven over de Rechten van Mensen met een Beperking (CRPD). De minister legde de scholieren uit dat de mensen met een
beperking als sociale doelgroep, de speciale aandacht hebben van de regering.

Het ministerie heeft in samenwerking met de United Nations Children's Fund (Unicef), de continuering van de bewustwordingscampagne verder op gang gebracht, omdat velen nog niet bewust van zijn van wat er allemaal in deze conventie is opgenomen. De bewindsman pleitte voor inclusiviteit, gelijke kansen en dat de mensen met een beperking ook worden meegeteld en meegerekend binnen de samenleving.

Mensen met een beperking worden vaak onderschat terwijl ze vol talent zitten. Op 30 maart 2007 heeft Suriname het verdrag CRPD getekend en op 29 maart 2017 geratificeerd. De CRPD

is een internationaal mensenrechtenverdrag van de Verenigde Naties en is bedoeld om de rechten en waardigheid van personen met een beperking te beschermen. De awareness is belangrijk voor de samenleving, omdat die zal moeten bijdragen aan de mind-shift rond de perceptie van de samenleving tegenover personen met een beperking.

Vanuit het ministerie zullen diverse scholen de komende periode bezocht worden. Er zal tot het uiterste gegaan worden om de mind-shift bij de samenleving verder opgang te brengen. Minister Ramsaran gaf de scholieren als boodschap mee “durf groot te dromen, u bent allen uniek en tot veel instaat. Let the Sky be the limit”.

| starnieuws | Door: Redactie