• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi vol lof voor afzwaaiende pg Baidjnath Panday

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Santokhi vol lof voor afzwaaiende pg Baidjnath Panday

09/04/2021 15:14 - Van onze redactie

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi sprak vrijdagmiddag in het Presidentieel Paleis vol lof over procureur-generaal Roy Baidjnath Panday, die met pensioen gaat. “In uw loopbaan heeft u het niet eenvoudig gehad, maar als hoogste baas van de opsporing en vervolging ging u altijd recht door zee. U heeft hiermee bijgedragen om de rechtsstaat staande te houden.”

Ook merkte Santokhi tijdens de afscheidsbijeenkomst op dat Baidjnath Panday tijdens zijn loopbaan een "aantal high profile, zeer uitgebreide en gecompliceerde" strafzaken heeft voorbereid. "Ondanks alle psychische druk van binnen en van buiten bent u altijd standvastig geweest. U bent trouw gebleven aan de wetten van het land. In het algemeen kan opmerken dat ik veel respect heb gehad voor uw optreden."

Baidjnath Panday gaf zijn krachten sinds 1988 aan het Openbaar Ministerie. In 2014 nam hij de functie van procureur-generaal waar, waarna hij in maart 2016 formeel werd benoemd. Op 12 april is zijn laatste werkdag op het OM. Baidjnath Panday is door Santokhi hooglijk gedecoreerd als Groot Officier in de Ere-Orde van de Palm.

  Tweet  Gerelateerde artikelenGarcia Paragsingh vanaf 13 april waarnemend pgRechter misnoegd om zoveelste afwezige advocaatProject 'Effectief compareren' start volgend jaarProcureur-generaal dient klacht in tegen advocaatVrouwelijke advocaten in meerderheid Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie