• vrijdag 17 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi coördineert afspraken met Nederland zelf

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie

Santokhi coördineert afspraken met Nederland zelf

14/09/2021 14:07 - Jason Pinas

President Chandrikapersad Santokhi en Mark Rutte, demissionair minister-presidnt van Nederland. Foto: Kabinet van de president  

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi zal de uitvoering van alle afspraken van zijn werkbezoek aan Nederland zelf coördineren. Dit heeft het staatshoofd benadrukt tijdens een persconferentie waarbij hij nadere uitleg heeft gegeven over zijn reis naar het voormalig moederland.

Santokhi zegt dat het team dat in Nederland was woensdag bijeen komt om alle afspraken en toezeggingen duidelijk in kaart te brengen zodat alles goed kan worden gemonitord. "Er gaan afspraken komen wie wat gaat doen. Er gaat een hele organisatiestructuur komen zodat ik vanuit mijn verantwoordelijkheid als president de uitvoering van afspraken kan coördineren", legde het staatshoofd uit.

Hij zei verder dat er een goede planning moet komen omdat er in de komende periode veel missies vanuit Nederland naar Suriname zullen zijn. "Dit is een kans om met goede samenwerking investeerders hier te krijgen", aldus de president. Zowel hij als de ministers die deel uitmaakten van de delegatie die was afgereisd wezen erop dat het bezoek aan Nederland veel voordelen zal hebben voor Suriname.

Zo is er een fonds van zes miljoen euro beschikbaar gesteld om projecten van onder meer Justitie en Politie (Juspol) te financieren. Daarnaast hebben diverse instituten en organisaties ondersteuning toegezegd aan de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Nederland heeft volgens Santokhi ook geholpen bij de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds. "We hebben afgesproken dat we op een volwassen wijze met elkaar gaan samenwerken. De samenwerking is op basis van een win-winprincipe", verzekerde de president.

Santokhi reisde op 5 september af met de ministers Kenneth Amoksi (Juspol), Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) en Amar Ramadhin (Volksgezondheid). Parmanand Sewdien (LVV) en Riad Nurmohamed (Openbare Werken) waren al in Nederland. De delegatie keerde 12 september terug.

  Tweet 

Gerelateerde artikelenCOMMENTAAR: Afkeurenswaardig gedragBeschrijving Anton de Kom-lezing en het gevoel dat ik eraan heb overgehoudenSantokhi: 'Laat je niet afleiden door negativiteit'Wat is president Santokhi eigenlijk in Nederland komen doen?Minister Amoksi krijgt meerdere toezeggingen in Nederland Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie