• vrijdag 14 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SALLONS MELDT ENQUÊTES OP MINISTERIE

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto bron: Vakbondsleider Micheal Sallons

Op Wrokoman Dey zegt vakbondsleider Micheal Sallons dat medewerkers bij Openbare Werken hem berichten dat er enquêtes worden gehouden.

De vakbondsman zegt dat enquêtes nimmer verplicht kunnen worden gesteld. Volgens Sallons is een van de vragen op welke manier de medewerkers in dienst zijn gekomen van het ministerie van Openbare Werken. “Dat hindert mij vreselijk” laat Sallons weten. Hij zegt voice berichten te hebben gestuurd om dit tegen te gaan maar kan geen stukken overleggen waaruit blijkt dat er daadwerkelijk enquêtes worden gehouden. “Ik heb de mensen gevraagd om foto’s van de formulieren voor mij te sturen want niemand mag de stukken meenemen” deelt de voorzitter van de vakbond mee. Sallons beweert dat het zo hoort dat wie een stuk tekent recht heeft op een kopie. Op het gebied van de communicatie richting vertegenwoordigers van de wrokoman vindt Sallons dat dit beter moet. Recentelijk gaf de minister van openbare, werken, Riad Nurmohamed, in de media aan zeer transparant en in goed overleg te staan met de medewerkers.  

Rondkomen 

Normaliter is Wrokoman Dey een feest waard. “Als er geen lock down was, dan kon er toch geen feest gevierd worden omdat de arbeiders tegenwoordig niet meer rondkomen van hun salaris, alleen de hoge pieten redden het” zegt Sallons. Daarom ziet hij eerder dat mensen op deze dag bezinnen over hoe ze met hun loon kunnen uitkomen.

“De financiële situatie kan erger maar het kan ook beter worden, als ik luister naar de president naar aanleiding van het in zee gaan met IMF”.

Op dit moment kunnen volgens Sallons werknemers moeilijk van hun rechten gebruik maken omdat er niet een vuist onder medewerkers wordt gemaakt.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie