• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Sallons krijgt ernstige waarschuwing van minister Nurmohamed

| suriname herald | Door: Redactie

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft een dreigbrief gestuurd naar vakbondsleider Michael Sallons, waarin hem wordt voorgehouden dat er gepaste maatregelen tegen hem getroffen zullen worden als hij nog een vergadering belegt waar er sprake is van obstructie en gevaarzetting voor de dienst en het algemeen belang. Michael Sallons

In de brief praat de bewindsman verder over de vergadering die op 7 januari op de autowerkplaats van Openbare Werken is gehouden, waarbij de brandstofverstrekking stagnatie heeft ondervonden. De minister keurt dit handelen af. Nurmohamed heeft zijn twijfels over de algemene ledenvergaderingen als die werkelijk worden gehouden om te vergaderen of om obstructie te plegen.

Nurmohamed zegt de bevestiging te hebben dat Sallons obstructie pleegt. Dat is gebleken afgelopen vrijdag toen Sallons de toegangsweg naar de vuilstortplaats Ornamibo had geblokkeerd. Doordat de wagens niet verder konden, ontstond er een file op de hoofdweg waardoor de verkeersdoorstroming moeizaam verliep.

Voorts wordt de bondsman verweten van het onnodig in gevaar brengen van de volksgezondheid, omdat het vuil niet tijdig kon worden gedumpt. Sallons zegt in een reactie dat de minister met een andere agenda bezig is. "Wij vragen om ontvangen te worden. Dat is alles".

Naomi Hoever

| suriname herald | Door: Redactie