• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘S LANDS HOSPITAAL GESTART MET VACCINEREN FRONTLINIEWERKERS ONDANKS KLEINE WEERSTAND

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto: Medisch directeur Soenita Nannan Panday is op dinsdag 2 maart ook gevaccineerd

Vanaf dinsdag 2 maart 2021 is het mogelijk de frontliniewerkers van deze ziekeninstelling in hun eigen faciliteit in te enten met het AstraZeneca-vaccin.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) zijn eerder van start gegaan met het vaccineren van hun zorgpersoneel. Het ‘s Lands Hospitaal is het tweede grootste ziekenhuis in ons land, waar COVID-19-geïnfecteerden, die zorg behoevend zijn, worden verpleegd.

Intern gingen er diverse meningen op over het niet nemen van de vaccinatie, maar naar zeggen van Dayasankar Mathoera, algemeen directeur van het ’s Lands Hospitaal, heeft de ziekenhuisleiding een voorlichtings- en motivatiesessie gehad met de frontliniewerkers.

Zij heeft hen kunnen overtuigen van de noodzaak, waardoor een aanvang kon worden gemaakt met het vaccinatieprogramma in het hospitaal. “De weerstand was beduidend minder dan voorheen. Zij die nog de kat uit de boom kijken, zullen we over de streep halen, omdat het een noodzaak is dat eenieder die in contact komt met COVID-19-patiënten, gevaccineerd moeten worden.” Medisch directeur Soenita Nannan Panday is op dinsdag 2 maart ook gevaccineerd. Zij voelde zich prima na ingeënt te zijn met het vaccin.  

“Als we ons alleen focussen op vaccinatie, gaan we de strijd verliezen”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Dat is ook door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) kenbaar gemaakt. De maatregelen moeten nog steeds in acht genomen worden. “Wat we zien, is dat de mens wereldwijd ervan uitgaat dat met het vaccineren er nu risico’s genomen kunnen worden of dat men onvoorzichtig kan zijn. En juist daar kan het verkeerd gaan”, aldus de bewindsman. Hij voegt eraan toe dat het aantal positieven weer fors omhoog kan gaan als men ervan uitgaat dat vaccineren de enige vorm van bescherming is. Het ministerie van Volksgezondheid en alle andere instanties zullen blijven benadrukken dat het nog steeds topprioriteit is om de MoHanA-maatregelen in acht te nemen.

PERSBERICHT|CDS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie