• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘RvC verleende toestemming voor verkoop SLM-kantoor’

| dagblad de west | Door: Redactie

“Het pand gelegen aan de dokter Sophie Redmondstraat 246, was sinds 1993 eigendom van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Als eigenaar kan je alsnog zaken (roerend en onroerend) verkopen aan je aandeelhouder. Het mag dus niet zomaar aan de aandeelhouder gegeven worden. Er is een overeenkomst gesloten op commerciële gronden en het pand is daarmee conform het taxatierapport, aan de staat verkocht.

De Raad van Commissarissen (RvC) van de SLM, heeft toestemming verleend voor de verkoop. Conform Missive nummer 083/rvs/22 heeft de staat ook toestemming en zelfs opdracht gegeven voor aankoop door de staat. De Staat Suriname was dus als aandeelhouder

van de SLM (verkopende partij) en per Missive (kopende partij) volledig op de hoogte en ging akkoord met de transactie”, zegt voormalig SLM-directeur Paul de Haan, desgevraagd aan De West.

De Haan reageerde naar aanleiding van de berichtgeving, waarin werd gesteld, dat het Kabinet van de President, het passage verkoopkantoor van de SLM met een terreinoppervlakte van 751.39 m2 had gekocht voor een bedrag van USD 688.499,50. Dit bedrag is betaald naar aanleiding van de taxatiewaarde die op 7 juni 2022, is gedateerd.

De koop- en verkoopovereenkomsten zijn afgesloten door de toenmalige CEO Paul de Haan en Adjaykoemar Moensi, directeur Bestuurlijke en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President. Naar verluidt, is het de bedoeling het pand in te zetten voor de diverse units en werkarmen van het Kabinet van de President.

| dagblad de west | Door: Redactie