• vrijdag 19 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Rusland wil basketbalster Brittney Griner mogelijk gebruiken om te onderhandelen over gevangenenruil met VS

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Amerikaanse basketbalster Brittney Griner is voor een rechtbank in Moskou verschenen in een drugshandelzaak die Rusland mogelijk wil gebruiken om te onderhandelen over een andere gevangenenruil in zijn impasse met de Verenigde Staten.

Griner, die vier maanden geleden op de luchthaven Sheremetyevo in Moskou werd gearresteerd op verdenking van cannabisbezit, zei dat ze de beschuldigingen tegen haar begreep.

Het is niet duidelijk of ze een pleidooi heeft gehouden tijdens de hoorzitting van vrijdag, die plaatsvond in de rechtbank van Khimki buiten Moskou.

Aanklagers beweerden dat ze twee vape-bussen met cannabisolie bij zich had van in totaal iets meer dan 0,7 gram toen ze werd vastgehouden. Ze kan veroordeeld worden tot 10 jaar cel als ze wordt veroordeeld voor grootschalig drugstransport.

Maar de Verenigde Staten hebben haar geclassificeerd als “ten onrechte vastgehouden” en hebben het toezicht op haar zaak verschoven naar hun speciale presidentiële gezant voor gijzelingszaken – in feite de hoofdonderhandelaar van de Amerikaanse regering.

Russische media hebben gesuggereerd dat ze zou kunnen worden geruild voor een hoogwaardige geditineerde, waaronder de voormalige wapenhandelaar Viktor Bout, hoewel de regering-Biden het moeilijk zou hebben om een dergelijke deal te rechtvaardigen.

De Amerikaanse ambassade charge d’affaires, Elizabeth Rood, vertelde verslaggevers dat ze in staat was om met Griner te spreken, die zei dat ze “het geloof hield” en het “zo goed deed als kon worden verwacht” onder de omstandigheden.

In een verklaring zei de Amerikaanse ambassade dat het hard werkte om de speler van Phoenix Mercury en tweevoudig olympisch gouden medaillewinnaar naar huis te brengen.

Foto: CBS Sports

| gfcnieuws.com | Door: Redactie