• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ruckers haalt century score niet tegen CLD

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Jason Fisher van Ruckers, heeft in de laatste drie minuten van de mannen eersteklassewedstrijd tegen de Caribbean Little Devils (CLD) dinsdagavond vier drie-pointers gescoord. Dat was nog net niet voldoende om een century score te behalen. Ruckers won de ontmoeting met 91 – 52. “Op een gegevend moment was dat het doel om de honderd punten te halen, maar een beetje slabakken van de coach heeft gemaakt dat wij de century score niet hebben gehaald,” zegt aanvoerder Fisher.

Fisher die met 22 punten topscoorder werd voor zijn team kreeg bijval van Shawn Languth die 18 punten scoorde en Mario

Summerfield die dertien punten liet tellen. Fisher merkt verder op dat ze niets anders dan zijn komen basketballen. “Die jongens van CLD zijn jong en rennen snel. Dus waren erop voorbereid,” liet hij optekenen. De topschutter van Ruckers is bekend om zijn lange afstands doelpogingen. Hij voelde zich opgelucht nadat hij na veel proberen in de wedstrijd toch drie-pointers heeft gescoord.  “Een ieder die me kent weet dat ik niet naar huis ga zonder dat ik een drie-pointer maak. Ik voel me nu honderd procent.” 

Remilio Kemper, coach van CLD zegt dat het een leerproces is voor zijn jonge spelersgroep. “Je merkt dat Ruckers veel spelers hebben die ook in de hoofdklasse spelen. Onze spelers zijn in de groei en is goed dat ze deze druk ervaren. Kunnen ze leren uit deze wedstrijden,” aldu Kemper. 

Alle vier quarters heeft Ruckers meer punten gescoord dan CLD. Ook in de verdediging waren de mannen van Ruckers ijzersterk. Archell Promes die met 11 punten topscoorder werd voor CLD heeft af en toe heldere momenten gehad, maar kon niet voorkomen dat zijn team ten onder ging. Hij werd ondersteund door Rene Javinde (tien punten) en Russel Cairo (tien) die alles eraan deden om de kloof tussen de teams klein te houden. Kenrich Landolf, Eurvin Pengel, Luciano Toredjo en Randall Reyme kregen bij Ruckers speelminuten en lieten zich ook gelden.

| de ware tijd | Door: Redactie