• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ruckers blijft lakens uitdelen

| de ware tijd | Door: Redactie

Ruckers blijft lakens uitdelen

04/05/2022 11:01 - John Zaalman

Cheraldo Beverdijk (5) van De Schakel maakt zich op om Xaviër Elburg van Ruckers te passeren. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - Ruckers blijft de lakens uitdelen in het SBA-toernooi 2022 ‘Mek a basketbal dribbel baka’. Na de 94-65 triomf op 10 maart tegen De Schakel moest de ploeg van de Van Idsingastraat in de tweederondepartij van dinsdagavond met 91-69 eraan geloven.

Ruckers heeft sinds haar enige geleden verlies op de openingsavond tegen SCVU (83-96) geen enkele partij meer afgestaan. "We weten dat we veel sterker zijn dan De Schakel. Ze hebben wel een goede eerste quarter gespeeld, maar wij hebben daarna overgenomen", onderstreept coach Maikel Meinzak.

De coach van Ruckers had wel moeite met de arbitrage, die in handen was van Wilfred Zeefuik en Kenneth Vianen. "Het leek alsof ze tegen mijn team kwamen fluiten." Met nog 54,9 seconden werd Safero Fräser in de tweede quarter gediskwalificeerd door Vianen.

"Ik heb hem na het slaan op de vloer eerst een technische fout gegeven", onderkent Vianen. De D volgde naar zeggen van de arbiter nadat Fräser wegliep en vulgaire taal naar zijn hoofd toeslingerde. De Ruckers-aanvaller zal door een wedstrijdschorsing de volgende partij tegen Yellow Birds moeten missen.

"De arbiters hebben zelf hiervoor gezorgd", vindt Meinzak. Chaief Elburg, die maar liefst acht threepointers maakte, opende de score met opeenvolgende driepunters. Teamgenoot Bjorn Ewijk zorgde daarna uit een lay-up voor 8-0 voordat Jamal Henar met nog 8:10 minuten de eerste punten uit een lange afstandschot opende voor De Schakel: 8-3.

 Michaelsen Isselt zorgde eveneens uit een soortgelijke actie dat de latere verliezer de periode met een achterstand van drie punten (20-17) afsloot. Lagwijn Brondenstein (tweemaal) en Foetjaro Alankoi (eenmaal) brachten de spanning aan het begin van de tweede tien minuten uit vrije worpen terug: 20-20. Bovenliggende partij

Ruckers liep daarna na een four-point play van Chaief Elburg verder uit en keek niet meer achterom. De rust werd met een 45-30 stand ingegaan. Ruckers bleef de bovenliggende partij. De vierde quarter werd met 70-49 ingegaan. Eén van de  weinige hoogtepunten in de wedstrijd was een soloactie van Gylan Watamaleo, die met nog 7:57 drie spelers van de opponent op het verkeerde been zette alvorens hij de actie uit een jumper afrondde: 76-53.

Het duel leek met nog 1:34 minuten te ontaarden na een opstootje tussen Ruckers' aanvaller Ewijk en Robby Jiawan van De Schakel. Het kwam gelukkig niet tot een handgemeen. Stefano Eudoxie geeft toe dat Ruckers als collectief beter is dan De Schakel. "Wij kampen met wat blessures. Het is verder passen en meten voor ons", onderkent de assistent-oefenmeester van De Schakel.

"We hebben Ruckers in de eerste quarter kunnen bijbenen, maar daarna bleken we conditioneel niet in staat door te drukken." Eudoxie klinkt helemaal niet teleurgesteld. "We krijgen geen eerste of tweede op het eind van dit toernooi. We weten nu wel waar we naartoe moeten werken."

 Chaief Elburg werd bij Ruckers topscorer met een game-high 35 punten en bij De Schakel eindigde Jamal Henar met 25. SCVU was in de voorwedstrijd met 70-65 de betere van CLD. Sergio Panka leidde SCVU met 27 punten en bij CLD noteerde Damiën Despo veertien.

  Tweet  Gerelateerde artikelenGrassroots mist kans als overheid talmt Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie