• maandag 15 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘The Royal Bridgerton Ball’ — Surinamers kunnen proeven van een middeleeuws feest

| de ware tijd | Door: Redactie

door Sharon Singh

PARAMARIBO — “De reden waarom wij deze grote stap hebben genomen is om de Surinamers te laten beleven hoe het er aan toe ging bij een feest in de Middeleeuwen. De aankleding, sfeer en muziek zijn daarbij heel belangrijk.” Dit zegt organisator Seiske Rama van Baadshah Entertainment die op 5 augustus In het Assuria Event Center een evenement organiseert dat is gebaseerd op de succesvolle Netflix-serie ‘The Royal Bridgerton Ball’. Deze serie is door miljoenen overal in de wereld bekeken als een van de meest succesvolle series van deze aanbieder. Kledingketen Stradivarius heeft een speciale Bridgerton collectie uitgebracht om zo mee te gaan met de hype.

Opzet

De voorbereidingen zijn in volle gang. Er worden kostuum jurken gestikt, omdat de originele lokaal niet te koop zijn en aan de inrichting van de ruimte voor het evenement, wordt de laatste hand gelegd. Er zijn wel creatieve artiesten die hun eigen ontwerpen tijdens de show zullen aantrekken Volgens Rama gaat het goed met de kaartverkoop. Zij vertelt over de opzet: “We willen alles om de serie heen laten zien.” Behalve zang, dans en mode, zal er ook een dans workshop (The Bourgeoise ofwel middenstand) worden gegeven door Dansstudio CoD@nCo.

Danspedagoge Honore van Ommeren vertelt dat de workshop thema-gebonden is en dat het sowieso de wals, als dansstijl, moet gaan worden. Een soortgelijke workshop heeft ze in 2002 op Jamaica verzorgd. En hoewel het een wals quadrille wordt, zullen er ook Surinaamse elementen in voorkomen. De muzikale omlijsting van de avond zal worden verzorgd door Noel Wielzen en Riyaz Music.

Middeleeuwen

Naast de workshop staan twee dansuitvoeringen op het programma. Rama: “Als alles goed verloopt komt er ook een Bridgertonbeurs, maar dat is afhankelijk van het aantal deelnemers.” Ze gaat in op de vraag waarom ze voor dit concept gekozen heeft. Tot nu toe zijn van Bridgerton twee seizoenen uitgezonden. Het tweede seizoen is in een week 251 miljoen uur gestreamd over de hele wereld, meldt Variety.com.

De film isgebaseerd op de periode tussen 1795 tot 1837, het Regency-tijdperk genoemd.In de geschiedenis staat deze periode bekend als een gouden periode waar literatuur,kunst en mode bloeiden. Dit was de tijd van Jane Austen die poëzie en proza schreef en Beethoven die muziek componeerde. Rama die ook danspedagoge is hoopt dat ze met haar evenement mensen terug kunnen voeren naar die tijd. Verder rekent ze op spontane Surinamers die de workshop zullen volgen, zodat ze kunnen helpen de echte sfeer van een ‘ball’ te creëren.-.

| de ware tijd | Door: Redactie