• zondag 04 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Robotics Team Suriname wint All Star Rookie Team Award

| starnieuws | Door: Redactie

Het Robotics Team Suriname blikt tevreden terug op de deelname in Florida. Het team staat op plek 24 op de ranglijst van 38.

Van de 12 matches in alliantie verband (teams van 3 robots) heeft Robotics Team Suriname (STEAMSUR 9135), 6 matches gewonnen en 6 verloren op de FRC Regional (Robotics Challenge), gehouden van 23-26 maart in Tallahassee Florida. Dit
plaatste het team op plek 24 op de ranglijst van 38 teams. Als rookie team met slechts een starter kit, gebruikmakend van onderdelen die het team reeds ter beschikking had, was het doel om minimaal een plek tussen de 20 en 30 te behalen binnen de ranking met 38 teams, zegt team manager Ashna Mahepal.

"Met een plek in de top 25 zijn wij super tevreden. Onze Robot Drive Team van jongeren (Aryan Sewdin, Gyan Doerdjan, Joshua van Leeuwwaarde en ondersteundende driver coach Igor de Silva (van Team Gra-V) hebben uitstekend werk verricht op het veld. Met een mix van scoren en spelen van defense tegen de veel grotere robots is deze prestatie neergelegd. De robot Technicien, Ishan Sloote, heeft ook elke keer samen met Joel Naarendorp (programmer), de robot gereed kunnen hebben voor elke match", zegt Mahepal.

STEAMSur heeft met ondersteuning van partnerteam, STEAMMEX (team Mexico), gewerkt aan het in aanmerking komen voor de Rookie All Star Award, waarbij de jury let op de activiteiten die het team in de gemeenschap uitvoert om ook andere jongeren te stimuleren voor robotics. In totaal waren er 38 teams uit 6 landen en 4 Amerikaanse states met 3 rookie teams die voor de Rookie All Star Award gekozen konden worden. STEAMSUR heeft deze award gewonnen en heeft hiermee toegang gekregen tot deelname aan de Championships die gehouden zullen worden in april van dit jaar. "Deze award delen wij met alle vrijwilligers, ouders en sponsoren, die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd aan het team", zegt Lead mentor Ayan Jhagroe. "We kijken ernaar uit om met de robot en al onze robot apparatuur terug te keren, zodat wij ons verder kunnen voorbereiden."

| starnieuws | Door: Redactie