• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Robinhood met tien man langs Slee Junior

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Jamilhio Rigters en Quiliano Stedenburg hebben vrijdagavond Robinhood met tien man spelend geholpen aan een 2 – 1 zege op een sterk spelend Slee Junior. De Braziliaan Carlos Da Silva kreeg een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart en mocht voortijdig het veld verlaten. Bij de rust was het in de vierde speelronde van de eerste divisie van de SVB nog 1 – 1 in het Franklin Essedstadion

“Dit was geen makkelijke wedstrijd. We hebben het aan de ene kant ook moeilijk gemaakt voor ons zelf. In de tweede helft zijn we wel beter

voor de dag gekomen wat het omschakelen betreft”, zei Robinhood-coach Roberto Gödeken na afloop van de gewonnen partij. De verdedigend kampioen heeft nu twee wedstrijd gewonnen en het zelfvertrouwen binnen het team gaat groeien.

“We nemen de positieve zaken van deze ontmoeting mee voor de volgende wedstrijd”

Dat hebben ze binnen 25 minuten spelen ook bewezen. Rigters tikte een voorzet van Shaquille Cairo binnen. Alles wat de klok sloeg was Robinhood die de wedstrijd dicteerde. De promovendus toonde dat ze achter elke bal wilde gaan en schroomde niet te duelleren.

Marcelo Doekoe en Rinus Haabo hebben doelman Dion Almeida enkele keren getest. Haabo pakte wel in de 38e minuut zijn doelpunt, nadat Doekoe enkele minuten eerder een strafschop miste. Slee Junior die twee wedstrijden achter elkaar gewonnen heeft zette de verdediging van Robinhood in de tweede helft onder druk.

De landskampioen toonde uit goed hout gesneden te zijn. De ingevallen Stedenburg maakte in de 83e minuut het goed, nadat hij enkele minuten daarvoor een grote kans verspilde. Winston Feller, coach van Slee Junior, vindt het jammer dat zijn doelman Ewald Amania een grote bunder heeft gemaakt bij de tweede goal van Robinhood.

Een gelijkspel en ook een overwinning zat er volgens Feller wel in. “We nemen de positieve zaken van deze ontmoeting mee voor de volgende wedstrijd. De jongens hebben getoond dat ze echt willen werken. Nu is het harder werken op de training en sleutelen aan de minpunten,” aldus Feller.

Andere uitslag: Notch – Voorwaarts 2 – 2.

 Schema zaterdag: Leo Victor – Santos; SNL – Broki

Schema zondag: Inter Wanica – Inter Moengotapoe en Flora – Transvaal

| de ware tijd | Door: Redactie