• zaterdag 22 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Rio de Janeiro: Geen nieuwjaarsviering nu pandemie voortduurt

| starnieuws | Door: Redactie

Mensen vieren feest tijdens oudejaarsavond, te midden van de uitbraak van de Covid-19-pandemie, op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro, Brazilië. (Archieffoto: Reuters)

De burgemeester van Rio de Janeiro heeft de vieringen op oudejaarsavond geannuleerd nadat Brazilië de eerste gevallen van de Omicron-coronavirusvariant in het land had bevestigd. Eduardo Paes twitterde zaterdag dat hij de aanbevelingen van de deelstaat Rio de Janeiro zou opvolgen om de vieringen te annuleren, ondanks de stad zelf daar geen voorstander van is.

"We respecteren de wetenschap", twitterde Paes. Hij zei dat er afwijkende meningen zijn tussen wetenschappelijke commissies in de stad en de deelstaat, maar hij houdt het liever bij de meest restrictieve. "Het stadscomité zegt dat het kan doorgaan en de staat zegt nee. Dus het kan niet plaatsvinden. Laten we het officiële oudejaarsfeest in Rio annuleren", aldus de tweet.

De afgelasting van het feest, dat miljoenen inwoners en toeristen naar het wereldberoemde strand van Copacabana trekt om naar het vuurwerk te kijken, komt niet als een verrassing.

"Ik ben erg verdrietig als burgemeester en persoonlijk. Het oudejaarsfeest in Rio is een van de meest ongelooflijke en onvergelijkbare feesten ter wereld", vertelde Paes op een persconferentie.

In Brazilië heeft de pandemie meer dan 615.000 levens geëist, het op één na hoogste aantal ter wereld na de Verenigde Staten.

Paes zei dat er geen aanvullende beperkingen zouden worden opgelegd, waarbij hij benadrukte dat gevaccineerde toeristen welkom zijn in Rio de Janeiro, aangezien de stad een daling van het aantal sterfgevallen en infecties heeft geregistreerd, en een hoog vaccinatieniveau.

De annulering werd gesteund door gezondheidsexperts, via een tweet van de gouverneur van Rio de Janeiro, Claudio Castro, nadat de aankondiging van Paes ruimte liet voor een mogelijke ommekeer. Castro zei dat Paes en hij ermee instemden om volgende week een vergadering te houden met de nationale en gemeentelijke gezondheidsautoriteiten "om een ​​definitieve beslissing te nemen" over de kwestie.

| starnieuws | Door: Redactie