• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REGERING MOET ZICH HAASTEN: DE SAMENLEVING KAN HET NIET MEER

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

De regering is de afgelopen week flink aangesproken geworden door De Nationale Assemblee (DNA). Hoewel er een mate van begrip is voor de financiële beperkingen, laat de regering behoorlijk wat steken vallen volgens een goed deel van het parlement.

Met name het armoedevraagstuk, uit de pan vliegende winkelprijzen, hoge wisselkoers en daling van koopkracht worden steeds ondragelijker. “Er moet iets gebeuren. De samenleving kan het niet meer dragen. Het wordt met de dag erger. Het loon is bijna niets meer waard”, zei coalitieparlementariër Patricia Etnel (NPS).

Ook leden van andere coalitiepartijen hebben de regering opgeroepen om nu over de brug te komen met verlichting. De nadruk werd vooral gelegd op geldgebrek om dagelijks rond te komen. Daarnaast kreeg de regering ook een hoop vragen die te maken hebben met wateroverlast, corruptie en de coronacrisis. “Mensen komen al niet uit met hun salarissen en moet nu nog dealen met de Covid-situatie. Daarnaast worden BaZo-kaarten ingetrokken. Huizen lopen onder water. Het lijkt wel ‘Miami Beach’ in bepaalde woningen. Tot overmaat van ramp zijn een deel van de Cubaanse artsen teruggestuurd door de minister” slingert Stephan Tsang naar het hoofd van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Volgens fractiegenoot Ann Sadi (NDP) zou er nu sprake zijn van een ongekende armoede. “Moeders moeten toezien hoe hun kroosjes met lege maag naar bed gaan. Ongekende armoede bij alleenstaande moeders die toen nog tot de middengroep behoren. Zij zitten elk maand met hun handen in het haar”, aldus Sadi. Volgens de NDP zijn burgers er erger aan toe dan onder de vorige regering waar zij de leidende rol had.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie