• vrijdag 17 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Regering laat studenten Cuba niet in de steek

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie

Het is niet zo gemakkelijk om geld over te maken naar Cuba. Er wordt nu naar andere mogelijkheden gekeken, liet minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning vandaag weten in het parlement tijdens de beantwoording van vragen van DNA-leden over de actuele situatie in Suriname. De mogelijkheid is er om via China geld overgemaakt te krijgen naar de studenten in Cuba.

De regering gaat de studenten niet in de steek laten, maakte de minister duidelijk. “Wij zijn continu bezig onze mensen daar te ondersteunen,” zei hij. De Surinaamse studenten in Cuba hebben geruime tijd geen collegegelden ontvangen vanuit Suriname, omdat er door de overheid moeilijk overmakingen gedaan kunnen worden naar Cuba.

De minister gaf verder aan dat er alle mogelijke manieren worden bekeken om de overmaking te doen naar de studenten. Vicepresident Ronnie Brunswijk zei dat de studenten sinds november vorig jaar dreigden uit hun appartementen gezet te worden. Hij is vanaf dat moment ingekomen. Persoonlijk heeft hij negen maanden voor 21 studenten US$ 500 per maand betaald aan verblijf en voeding.

Slechts de collegekosten moeten betaald worden
Doordat de collegegelden voor een langere periode niet zijn betaald, kunnen bepaalde studenten geen examen maken. De Raad van Ministers (RvM) heeft intussen goedgekeurd, dat de collegegelden door de staat betaald zullen worden, maar de overmaking is het probleem. Brunswijk vroeg minister Achaibersing zich ervoor in te zetten dat de collegegelden gauw overgemaakt worden naar Cuba.

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie