• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Regering handhaaft Kalaykhan bij Belastingen

| starnieuws | Door: Redactie

Deze functie staat op de website van de regering.

Over de positie van Ismaël Kalaykhan -hij staat bekend als directeur van de Belastingdienst maar in feite is hij manager- is er heel wat consternatie ontstaan. De Bond Personeel Dienst der Belastingen (BPDB) begint zich te roeren en wil opheldering. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning is resoluut; Kalaykhan blijft
aanzitten. Hij merkt op dat 'krachten'  deze 'waardevolle harde werker' weg zouden willen hebben. Er staan belangen op het spel. Indien er fouten zijn gemaakt, zullen die gecorrigeerd worden.
Raghoebarsingh is op een persconferentie maandag, ingegaan op vragen over de positie van Kalaykhan. De minister deelt mee dat hij Kalaykhan is komen aantreffen en een goede indruk van hem heeft. In de middag zou er een gesprek met hem zijn om te weten hoe de vork in steel zit. De minister is op de hoogte van het eerste contract waarbij Kalaykhan SRD 50.000 per maand zou verdienen. Of dat nog geldt moet ook na het gesprek duidelijk worden. Kalaykhan heeft een 'job offer' bij IDB laten varen voor de positie bij de belastingen, vertelt Raghoebarsing."We moeten er ook op letten dat Kalaykhan in een explosief gebied werkt waar er veel belangen zijn, waarin soms veel belangen aangetast kunnen worden," merkt de bewindsman op. "We moeten er rekening mee houden… dat het kan zijn dat er krachten zijn die hem bewust weg willen hebben. Voor wat ik van hem heb kunnen overzien, is hij een uitstekende kracht die ik zou willen behouden." Hij benadrukt: "Ik heb geen enkele reden om hem te wantrouwen."De bond bij de Belastingen wil duidelijkheid en een spoedonderhoud met de minister. "Er zal verder gewerkt moeten worden aan het “verschonen” van het negatieve imago dat de Belastingdienst op dit moment draagt binnen de samenleving," geven ze in een persbericht aan. "Wij zijn er voorstander van om middels dialoog te komen tot een structurele oplossing. Daarom zullen wij aan de hand van de reactie van de minister onze verdere stappen bepalen."

Raghoebarsing: "Voor mij blijft hij gehandhaafd. Als er administratief of juridisch iets is gedaan wat niet helemaal goed zit -ik ben hem komen aantreffen, ik zie een goede waardevolle harde werker- dan moeten we het recht trekken. Als het iemand is die te kwader trouw is…ja, dan gaat ie de deur uit. Maar dat is hij niet." 

Ook in De Nationale Assemblee is de vorige week opheldering gevraagd over de positie van Kalykhan. Het college moet nog antwoord krijgen van de regering.

| starnieuws | Door: Redactie