• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REGERING BEREID ZICH VOOR OP BOARD LEVEL AGREEMENT MET IMF

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Suriname heeft nog ongeveer drie weken te gaan om aan alle vier randvoorwaarden te voldoen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De Board Approval met het IMF zal hierna plaatsvinden. “Want direct nadat wij onze prior action hebben gehaald, zijn randvoorwaarden om te komen tot die Board Level Agreement met IMF, en dat is te verwachten in juli van dit jaar. Maar in juni moeten wij ons Herstelplan hebben goedgekeurd”, zegt president Chandrikapersad Santokhi.

Er is tot nu toe slechts één randvoorwaarde uitgevoerd door de regering. Deze is het loslaten van de koers. Verder zal de Begroting van 2021 nog goedgekeurd moeten worden in De Nationale Assemblee (DNA). De Openbare Vergadering voor de behandeling hiervan zal indien alles goed is, op 15 juni 2021 plaatsvinden. Ook een overeenkomst tussen de regering en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) moet worden ondertekent over een verbod op monetaire financiering. 

Hierna zal officieel met het Herstelplan 2020-2022 worden werken. Het IMF-programma zal ook meteen in werking treden. In dit plan is er weer een sociaalpakket aan maatregelen opgenomen.

De recent aangekondigde verlichtende maatregelen om de koopkracht te versterken, worden gefinancierd uit staatsmiddelen. “Dit wat wij nu doen is uit ons eigen budget. Niet van een financiering van een IMF of internationale financial institution. Nee, ook niet van een lening. Het is uit onze eigen besparing dat wij naar de samenleving toe maatregelen willen treffen die een stukje verlichting moeten brengen”, zegt Santokhi.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie