• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Regering antwoordt dinsdag op perikelen SLM en EBS

| starnieuws | Door: Redactie

Waarnemend president Ronnie Brunswijk vanmiddag in De Nationale Assemblee. 

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de regering alle informatie opvraagt over perikelen bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en Energie Bedrijven Suriname (EBS). Er zal een onafhankelijk financieel team onderzoek doen naar procedures die gevolgd zijn. Het crisisteam dat bij EBS reeds ingesteld is zal onderzoek doen naar informatie of Leo Brunswijk, die president-commissaris tevens waarnemend directeur, zijn eigen bedrijven heeft bevoorrecht. 

Lees ook: SLM gaat in op de rol van externen bij de luchtvaartmaatschappij 

De regering zal op korte termijn antwoord geven aan De

Nationale Assemblee over het resultaat van de onderzoeken. VHP-fractieleider Asis Gajadien heeft de regering gevraagd om alle relevante documenten aan De Nationale Assemblee te verstrekken vóór dinsdag. Hij voerde aan dat het Openbaar Ministerie moet worden ingeschakeld wanneer dit moet gebeuren. Ook de vervolgstappen moeten niet uitblijven. Hij voerde aan dat een corruptievrije regering en bestuur was beloofd aan de samenleving. Als zaken misgaan, moeten er geen concessies worden gegaan. Gajadien voerde aan dat het parlement de regering oproept om die stappen te ondernemen ter bescherming van de samenleving. Dinsdag moet duidelijkheid worden gegeven tijdens de openbare vergadering. 

Brunswijk zei na kritieke vanuit de coalitie en oppositie gehoord te hebben, dat alle contracten zullen worden opgevraagd en worden verstrekt aan het parlement. Hij stelde dat de regering niet lichtvaardig denkt over de zaken. Wat naar de procureur-generaal moet, zal ook worden doorgestuurd. Er gaat niks worden verborgen, stelde hij. President Chan Santokhi is in Trinidad & Tobago en keert morgen terug.

| starnieuws | Door: Redactie