• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Recidivist (46) steelt motor van een tractor te Middenstands Polder

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

De 46 jarige J.K., een bekende van de politie, is zaterdag 27 februari door de politie van het bureau Henar in het district Nickerie voor diefstal van een motor van een tractor aangehouden, aldus het Korps Politie Suriname woensdag 3 maart. J.K. wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 februari een motor van een tractor en een onbekend aantal gereedschappen op een rijstveld te Middenstands Polder te hebben gestolen.

De eigenaar van de gestolen motor en gereedschappen, ondernemer K.R,. deed aangifte van de diefstal bij de politie van Henar en gaf aan, dat hij zijn tractor op 26 februari had ingezet om water te pompen naar zijn rijstveld. Toen het laat werd zette hij de motor uit en liet alles zonder toezicht achter en vertrok naar huis. Bij aanvang van zijn werkzaamheden de volgende ochtend ontdekte hij, dat de motor van zijn tractor ontbrak.

Aan de hand van aangetroffen sporen, die leidden naar de plek waar de tractor van een andere ondernemer, ene T. stond, vermoedde de ondernemer direct dat de wachter van T. meer van deze diefstal moest afweten. Op de tractor van T. zag K.R. ook nog een buigtang die aan hem toebehoort.

De verdachte wachter J. heeft verschillende vonnissen op zijn naam staan. Hij kon worden aangehouden en werd ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie overgebracht naar het politiebureau. J. ontkent de diefstal te hebben gepleegd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in voorlopige verzekering gesteld. De buitgemaakte zaken zijn nog niet achterhaald.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie