• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Recente’ beelden van vermiste Chinese tennisster Peng Shuai duiken op Twitter op

| dagblad suriname | Door: Redactie

Nadat vrijdagavond op Twitter enkele foto’s opdoken van de vermiste tennisster Peng Shuai, zijn er nu ook video’s van haar gedeeld. Ze is er glimlachend te zien in een restaurant en is ook aanwezig bij een jeugdtennistoernooi. Toch blijft er een mysterieuze sfeer rondom de verspreide beelden hangen. Intussen groeit de druk op China om met harde bewijzen te komen dat Peng ongedeerd is.

De 35-jarige Peng, voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, beschuldigde eerder deze maand de voormalige Chinese vicepremier Zhang Gaoli op het Chinese sociale medium Weibo van seksueel misbruik. Kort na de beschuldiging werd het bericht verwijderd en sindsdien lijkt Peng van de aardbodem verdwenen. Chinese staatsmedia gaven een e-mail vrij die van haar hand zou zijn, maar er zijn twijfels over de authenticiteit.

De voorbije dagen bemoeien steeds meer landen en persoonlijkheden zich met haar lot, onder de hashtag #WhereisPengShuai.

Ook zondagochtend werden er vanuit China weer nieuwe (bewegende) beelden van Shuai, die een jeugdtoernooi in Peking bijwoont, gedeeld. Op het filmpje is te zien hoe ze het publiek groet als ze wordt voorgesteld en handtekeningen uitdeelt. Wat net zoals bij de eerdere berichten opvalt, is dat het alleen beelden betreft en dat de tennisster zelf niks zegt.

Vrijdagavond werden er al door het Twitter-account @shen_shiwei enkele foto’s van de tennisspeelster gepubliceerd. De account is van een journalist van CGTN, de internationale arm van de staatszender CCTV.

Op één van de beelden is de vrouw glimlachend te zien, met een kat in de armen in waarschijnlijk haar woning. Op de achtergrond onder meer een trofee en de Chinese vlag. Een andere foto toont een selfie van Peng Shuai met een Kung Fu panda-figuurtje, uit de gelijknamige film. Hier staat op de achtergrond een fotokader van Winnie the Pooh.

Zaterdag werden er ook video’s en een foto gedeeld, waar Peng Shuai te zien is, terwijl ze aan het eten is met vrienden in een restaurant. Deze werden oorspronkelijk gepost door Hu Xijin, de hoofdredacteur van Global Times, de officiële krant van de Communistische Partij. Volgens hem werd de video zaterdag geschoten en ’had ze een diner met vrienden en haar coach’. Hij had eerder al gezegd dat ze zich ’vrij’ zou voelen en binnenkort weer in het openbaar gaat verschijnen.

| dagblad suriname | Door: Redactie