• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Readytex Art Gallery viert 30 jaar met groepsexpositie ECOLOGY

| dagblad suriname | Door: Redactie

In februari viert Readytex Art Gallery een bijzondere Bigi Yari. Team Readytex Art Gallery geeft het volgende mee aan de krant. Op 8 februari is het precies 30 jaar geleden dat voor het eerst de deuren van de galerie, toen nog boven de souvenirzaak, opengingen.

Readytex Art Gallery nodigt eenieder uit om dit heugelijke feit met haar te komen vieren op de groepsexpositie ECOLOGY – 30 years Readytex Art Gallery, een visuele reis door drie decennia beeldende kunstontwikkeling in de galerie. De expositie opent op donderdag 9 februari en is daarna te bezoeken tot en met zaterdag 4 maart. 

De samenstelling van

de expositie was in handen van een gemengd curator team bestaande uit beeldend kunstenaar Rinaldo Klas, kunstenaar en curator Miguel Keerveld en kunst- en cultuurconsultant Aruna Mungra. Rinaldo Klas, vanaf het prille begin een belangrijke steunpilaar van de galerie, is tevens de ere kunstenaar van deze expositie. Als leidraad voor de opbouw van de tentoonstelling zijn uit de drie decennia van het bestaan van de galerie eerst werkstukken van deze stonfutu geselecteerd. Geïnspireerd door deze selectie stelden de curators een chronologisch opgebouwde collectie samen bestaande uit werk van alle aan de galerie aangesloten beeldend kunstenaars, gerangschikt naar de onderling met elkaar verbonden thema’s: mens/natuur, spiritualiteit en abstractie. Deze onderlinge verbondenheid is terug te vinden bij de verschillende actoren van de galerie: de kunstenaars, Readytex teamleden, kopers, verzamelaars en kijkers. Er is een doorlopende kruisbestuiving en wisselwerking welke weer leidt tot kunstontwikkeling, al drie decennia lang: ECOLOGY – 30 years Readytex Art Gallery.

Alle kunstliefhebbers zijn welkom om te komen genieten van deze jubileumexpositie die ongetwijfeld bij velen mooie kunstherinneringen zal oproepen. Readytex Art Gallery is al haar klanten, vrienden en bezoekers zeer erkentelijk voor hun klandizie en ondersteuning in welke vorm dan ook tijdens de afgelopen drie decennia. Directie en team hopen nog vele decennia gasten uit binnen- en buitenland in haar galerie te mogen verwelkomen, zodat zij op hun gemak mooie Surinaamse kunstwerken kunnen bewonderen en aanschaffen.

| dagblad suriname | Door: Redactie