• woensdag 30 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘The Reading Room’ opent volgende week deuren

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — “We beseffen terdege dat educatie de sleutel is tot het vooruitbrengen van ons land, ons volk en zeker ook onze kinderen, die de toekomst zijn, de leiders van morgen. Daarom hopen we ons steentje bij te dragen tot de ontwikkeling van onze Surinaamse kinderen.” ‘The Reading Room’, de boekenwinkel van zwemclub De Kikkertjes aan de Edmundstraat, wordt op 17 september opengesteld voor het publiek.

Voor de kinderen is er een uitleenprogramma bedacht, zodat ze boeken kunnen lezen zonder die te hoeven kopen. Voor ouders en kinderen die wel boeken willen aanschaffen, is die optie aanwezig. De prijzen van boeken

en strips variëren tussen SRD 10 en SRD 150. Verder zijn er kortingen op de aankoop voor mensen die lid zijn of een eigen boek inleveren.

Boekenwinkel ‘The Reading Room’ is een initiatief van zwemclub De Kikkertjes, met name coördinator Colin Gauri. “Tijdens de Covid-19-periode, waarin we gezien hebben dat ineens je omzet als zwemschool wegvalt, hebben we dit idee opgepakt en hebben de afgelopen maanden gewerkt aan het leggen van contacten in Nederland om goedkoop gebruikte boeken in te kunnen kopen voor de verkoop en voor het uitlenen”, legt de organisatie uit.

Het officiële startsein is op 17 september met een tweemaandelijks terugkerende boekenmarkt. Burgers kunnen zich op die dag inschrijven, boeken kopen of gewoon rondkijken. De boekenwinkel zal daarna van maandag tot en met zaterdag open zijn van tien uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds. ‘The Reading Room’ zegt meer dan tienduizend boeken in allerlei uiteenlopende genres in voorraad te hebben. Elk kwartaal komt er een nieuwe bezending binnen.

| de ware tijd | Door: Redactie