• zondag 05 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Rastafarians tegen vaccinatie en dwang

| starnieuws | Door: Redactie

Het bestuur van de Rastafarians Federatie Suriname heeft woensdag zijn standpunt over het covid-vaccin kenbaar gemaakt. Links voorzitter Adolf Kenti. (Foto: René Gompers)

De Rastafarians Federatie van Suriname keurt het af dat de overheid burgers op verschillende manieren dwingt on te vaccineren. Zij vertrouwen het vaccin ook niet; het zit volgens hen in een experimentele fase, het zou ook niet goed zijn “gi a brudu, gi a skin”. De gelovigen zijn wel beschermd, wordt er benadrukt. Nog geen enkele Rastafarian heeft Covid gehad, deelt voorzitter Adolf Kenti mee. De Rastafarians drinken op tijd hun oso dresi en eten gezond; het liefst biologisch geteeld. De organisatie wil met president Chan Santokhi praten over de vaccinatiedwang en oplossingsmogelijkheden.

De organisatie heeft op een persconferentie in het PWB gebouw woensdag uitgelegd waarom ze tegen vaccinatiedwang en de vaccinatie is. Zij beroept zich op de grondwet en internationale verdragen. De federatie stelt dat met de vaccinatiedwang, de regering mensenrechten schendt en ongevaccineerden gediscrimineerd worden. De organisatie heeft een brief met deze punten naar president Santokhi gestuurd.

“Elke burger bezit het zelfbeschikkingsrecht,” leest secretaris Gilliano Gezius voor. “Voorts mag niemand onderworpen worden aan medische of wetenschappelijke experimenten. De vereniging is van mening dat het covidvaccin zich nog in de experimentele fase bevindt. Thans wordt het zelfbeschikkingsrecht niet meer geëerbiedigd door de regering.”

De brief met het verzoek voor een gesprek is een week geleden verstuurd.  Er wordt nog steeds gewacht op antwoord deelt voorzitter Kenti mee. “Unu de tegen a dwang fu vaccinatie,” benadrukt hij. “Iedereen is vrij om zich te vaccineren. Maar het verplichten, daar zijn we tegen. Verplicht wan taki yu e dwingi a sma yeye. Slavernij pasa keba.”

De sprekers hebben ook aangegeven dat de Rastafarians niet zijn gevaccineerd, omdat ze het vaccin niet vertrouwen. Andere redenen zijn wantrouwen tegen westerse farmacie; het is een money making business en de medicijnen werken soms juist verslavend zonder genezing te brengen. Ook zou de ziekte en het vaccineren een zet van “Babylon” zijn. De federatie promoot een gezond leven, gezonde voeding. Liefst biologisch geteeld of gekweekt. Hoeveel Rastafarians Suriname telt, is niet duidelijk. Bij de vereniging staan 75 geregistreerd.

| starnieuws | Door: Redactie