• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ramen moeten open om coronabesmettingen te reduceren

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE-  Ook al wordt er 2 meter of zelfs 5 tot 20 meter fysieke afstand van anderen gehouden, je kunt in een niet goed geventileerde binnenruimte besmet raken met het virus als er een besmet persoon aanwezig is of geweest.

Sinds maart 2020 berichtte GFC Nieuws al frequent hierover.

Honderden topexperts laten al geruime weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes zoals kantoren, restaurants, slagerijen, winkels en dergelijken die soms uren kunnen blijven zweven in de lucht.

Deze komen vrij bij praten, hoesten, niezen, eten en zelfs bij ademen.

“De ramen en/of deuren moeten open voor betere ventilatie”, waarschuwen ze voor de honderdste keer.

Door ramen en/of deuren open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosolen dan snel worden opgelost.

De deskundigen wijzen overheden in alle landen erop, niet langer te wachten op de extreem trage instructies van gezondheidsorganisaties. “Wacht niet op late instructies, maar informeer uw volk direct om beter te ventileren door onder meer ramen open te houden”, stellen ze wederom.

Critici vragen zich ernstig af waarom er in Suriname geen nadruk wordt gelegd op deze zeer belangrijke preventiemaatregel.

Het advies is: beter ventileren, de ramen moeten open!

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie