• dinsdag 09 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ramdin: Speciaal evenement op Internationale Yoga dag

| starnieuws | Door: Redactie

Minister Albert Ramdin. (Foto: CDS)

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking organiseert dinsdag samen met de Indiase ambassade en het Kabinet van de President, een speciale herdenking van de Internationale Dag van Yoga. Dit evenement wordt dit jaar speciaal gehouden in verband met 75 jaar onafhankelijkheid van India.

Op 21 juni wordt de achtste dag van Yoga internationaal herdacht, sinds de instelling door de United Nations General Assembly. Suriname heeft tijdens dit evenement activiteiten ontplooid. De Indiase ambassade heeft gebruik gemaakt van deze gelegenheid om zoveel mogelijk landen te betrekken bij de internationale viering van de dag van Yoga. President Chan Santokhi zal bij het Assuria High Rise gebouw aanwezig zijn met enkele andere regeringsfunctionarissen, om deel te nemen aan de activiteit. Minister Albert Ramdin rekent op een goede participatie, omdat het de bedoeling is dat er, op initiatief van de Indiase regering, een programma van een half uur afgewerkt zal worden welke internationaal te zien zal zijn.

“Het doen van oefeningen, mediteren, tot rust komen heeft heel veel voordelen voor het individu, maar ook voor de samenleving. Yoga brengt je tot rust en daardoor kan je beter zaken beoordelen en met veel meer energie werken”, zegt Ramdin. “De Yoga dag wordt niet alleen een activiteit in het kader van het versterken van relaties tussen landen, maar vanuit de inspiratie die je krijgt door yoga te oefenen kan je ook je leven verbeteren en een constructievere bijdrage leveren aan de samenleving”.

Voor Ramdin is de meerwaarde hiervan dat Suriname weer op de kaart wordt gezet. Het is een onderdeel van de buitenlandpolitiek. Hij geeft aan dat het een mooie gelegenheid is om niet alleen aan te geven dat we participeren aan de Internationale Dag van de Yoga, maar dat Suriname bekend wordt. Hoewel Yoga van origine uit India afkomstig is, heeft het zich over de hele wereld verspreid en wordt het beoefend door mensen van alle culturen en leeftijden.

| starnieuws | Door: Redactie