• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ramadhin neemt 'klinkklare onzin' tegen Jones terug

| starnieuws | Door: Redactie

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid noemde dinsdag beweringen van Assembleelid Ebu Jones (NDP) dat er nog steeds personen niet uitbetaald zijn voor werkzaamheden die zij verricht hebben tijdens de Covid-epidemie 'klinkklare onzin'. Er ontstond een rumoerige situatie na de uitlating van de bewindsman. Na een schorsing zei vicepresident Ronnie Brunswijk dat de regering te gast

is in het parlement. Woorden geuit door de minister zijn niet goed ervaren en daarom zal de bewindsman deze anders formuleren.

Ramadhin nam de woorden terug en merkte op dat Jones niet goed geïnformeerd is. Hij heeft veel gezegd zonder inhoud, stelde de bewindsman, vandaar dat hij het over onzin had. De minister deelde mee dat de verpleegkundigen van het Mungra Medisch Centrum volledig zijn uitbetaald tot maart 2022. Per 1 april is de covid-zorg geïncorporeerd in de reguliere zorg. Ramadhin zei dat het een zeer ernstige beschuldiging is dat hij zou weigeren om de mensen die gewerkt hebben uit te betalen.

Jones had meegedeeld dat mensen nog steeds wachten op hun geld. De minister legde uit dat het om een kleine groep parttimers gaat die twee maanden nog uitbetaald moeten worden voor extra diensten. Hun rechtspositie was niet geregeld vandaar dat de uitbetaling niet heeft plaatsgevonden. Het gaat om technische zorgmedewerkers. Volgens Ramadhin wordt van een mug een olifant gemaakt. "Het is klinkklare onzin", stelde de minister.

Het gaat volgens Jones niet om twee maar vijf maanden achterstallige uitbetaling. Hij voerde aan dat al zou het om een kleine groep gaan, de mensen hebben recht op hun geld. Jones zei dat hij deze kwestie tot tweemaal toe heeft besproken met de bewindsman, maar de zaak is nog steeds niet opgelost. Hij haalde aan dat als het om de kleine man gaat, alles heel moeilijk is maar voor dienstreizen en andere zaken worden overnight miljoenen vrijgemaakt.

| starnieuws | Door: Redactie