• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Raja Yoga, een zuivere connectie

| starnieuws | Door: Redactie

Yoga in ruime zin betekent connectie. Connectie waarmee, hoe en wanneer dan? Als menselijke wezens verbinden wij ons voornamelijk door gedachten op energetisch niveau. Elke gedachte die ik creëer
• heeft een direct effect op mijzelf, mijn gevoelens, mijn emotionele en mentale gezondheid;
• straalt uit naar alle cellen van mijn lichaam en heeft invloed op mijn lichamelijke gezondheid;
• bereikt mensen en creëert de kwaliteit van mijn relaties met anderen;
•straalt uit naar het universum en creëert de staat van de hele wereld.

Maar wie ben ik dan; wie is degene die zegt, mijn gevoelens, mijn gezondheid, mijn lichaam, mijn relaties? Ik ben het levende bewuste wezen in het lichaam, de bestuurder van het lichaam, het spirituele wezen; ik ben onsterfelijk, eeuwig en onvernietigbaar. Van oorsprong een punt van stralende zuivere krachtige deugdzame energie, gelokaliseerd in het midden van het voorhoofd, net achter de ogen. Ik ben niet zichtbaar voor de fysieke ogen, maar mijn aanwezigheid in het lichaam, is duidelijk ervaarbaar.

Door de gedachten die ik bewust of onbewust gecreëerd heb – ben ik al in yoga oftewel in connectie met mijzelf, mijn gevoelens, het lichaam, mensen, de natuur, de wereld oftewel het universum. Echter, om ervoor te zorgen dat de genoemde vier connecties goed zijn en blijven, waardoor blijvende gezondheid, geluk en harmonie bereikt kunnen worden, is een vijfde vorm van yoga essentieel en onmisbaar. Dit is de connectie van mij het spirituele wezen, de ziel, met de Allerhoogste Ziel, welke ook wel Raja Yoga wordt genoemd.                     

Om deze meest essentiële connectie op een eenvoudige manier tot stand te brengen en te behouden, zijn accurate kennis en vaardigheden nodig. Deze kunnen alleen onderwezen worden door de Oceaan van Kennis, de Oceaan van Kracht, Zuiverheid en Alle Goedheid, de Allerhoogste Ziel zelf. Het vraagt studie, meditatie en verinnerlijking om weer een belichaming te kunnen worden van deze juwelen van kennis. Dan kan ik deze connectie weer accuraat tot stand brengen en stap voor stap terugkeren naar mijn oorspronkelijke staat: een vredevolle, stralende, zuivere, krachtige, deugdzame ziel.  

Als we nu even stilstaan bij de staat van onze eigen binnenwereld - de mate waarin we dagelijks innerlijke rust, liefde, vrede en geluk ervaren - en de staat waarin de totale mensheid op dit moment verkeert, dan raken we dieper doordrongen van de noodzaak van deze vijfde vorm van yoga, Raja Yoga. Het is nu meer dan noodzaak, om deze liefdevolle onmisbare connectie weer accuraat tot stand te brengen. Want alleen dan kan de mensheid haar balans terugvinden, waardoor harmonie en eenheid hun gouden glans terugkrijgen.

Brahma Kumari Spirituele Organisatie

| starnieuws | Door: Redactie