• donderdag 22 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Rachied Doekhie: “Nurmohamed vertelt heel wazige impotente verhalen”

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Rachied Doekhie, voormalig assembleelid van de NDP uit het district Nickerie, vindt dat  minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken ‘heel wazige impotente verhalen’ vertelt over de bouwkavels te ‘Back Pro’. Doekhie voert aan dat hij tijdens de NDP-regeerperiode als trekker ervoor heeft kunnen zorgen dat ruim 900 Nickerianen geholpen konden worden aan bouwkavels in dit project.

Het enige wat nog gedaan moest worden, is het bezanden van de wegen en het aanleggen van elektriciteit en water. “Wanneer men niet in staat is dat te doen is het dan makkelijk te zeggen dat het project niet goed is, omdat chemicaliën en meststoffen via vliegtuigbespuiting toegediend worden aan de gewassen op dichtbijgelegen landbouwgebieden. Het is een grote leugen, omdat de Prins Bernardpolder ver erachter ligt”, zegt Doekhie aan Dagblad Suriname. Back Pro is volgens de NDP’er een afkorting voor ‘Bananen Project’ en er zou naar zeggen een bananenfabriek aldaar worden opgezet. Grote loodsen en de stenen pilaren staan er nog. 

Oud verhaal

Het verhaal over de bespuiting met chemicaliën is volgens hem oud, omdat kort voor de uitgifte van de kavels exponenten van de VHP al bezig waren met het verspreiden hiervan. “Ze hebben toen wat stomme dingen uit hun ziek brein naar voren gebracht. Daaraan blijven ze nog vasthouden. Misschien had men graag gewild dat een geweldige bons uit hun partij het zou krijgen, maar zeker ik heb ervoor gezorgd dat het verdeeld is aan het volk. Mensen hebben daar jaren gewoond en er is geen enkel probleem met chemicaliën daar. Vanaf de Parmessarweg tot de Prins Bernardpolder heb je bijkans 300 tot 400 mensen die daar wonen. Als het project niet goed is, moet je dan liever heel Nickerie sluiten. Kijk naar de Corantijnpolder en de Oostelijke Polders”, aldus de politicus die vindt dat de bewindsman zich beter moet laten informeren door deskundigen.

Overheid heeft geen enkel cent in project gestopt

Doekhie benadrukt dat er nooit ‘een kopercent’ van de overheid in het project is gestopt. “Vanaf de landmeter tot ontginning, ontbossing, inrichting, dammen, riolering, lozingen, alles is uit middelen van het volk gedaan. Het enige wat de overheid nog moet doen, is de wegen bezanden”, aldus Doekhie.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie