• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Quick Response Team Brokopondo functioneert niet

| suriname herald | Door: Redactie

Het Quick Response Team (QRT) van het district Brokopondo dat vanaf oktober 2021 operationeel was functioneert nu al niet meer. Er zijn verschillende oorzaken hiervoor. Zo zijn politiemannen ingezet voor beveiligingswerkzaamheden, waardoor er een onderbezetting is bij de politie. Ook de militairen konden niet ondersteunen, omdat zij ook een tekort hebben manschappen en voertuigen.

Zij moesten komen vanuit Afobaka en de politie van post Brownsweg moest ook ondersteunen, maar door onderbezetting lukte het niet om het team in stand te houden, zegt districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon, van Brokopondo in gesprek met Suriname Herald. Dit team werd gecoördineerd door het Korps Politie Suriname (KPS) van Brokopondo. De bestuursdienst moest ook ondersteunen, maar ze hadden gevraagd naar overuren die niet werden uitbetaald."

De medewerkers van de bestuursdienst werkten toen tot laat in de avond, waardoor zij naar overwerkvergoeding vroegen. Dit zijn de redenen waarom het team niet meer functioneert," geeft de dc aan. De burgervader merkt verder op dat hij het uitvallen van het QRT heeft besproken met de bevoegde instanties en autoriteiten, maar er is verder niets aan gedaan.

"De korpsleiding is er op de hoogte van en ook de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport weet dat het team niet functioneert. Dat is ook de reden waarom er niet opgetreden kon worden bij de onlangs gehouden feestjes in het district. De mensen in het district zijn niet gemakkelijk, je kan niet met twee mannen op ze afgaan," deelt Mendelzoon mee.

Simone Awanna

| suriname herald | Door: Redactie