• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PVV boekt historische zege op landskampioen Robinhood

| de ware tijd | Door: Redactie

Garvey Kwelling schittert in zege PVV op Robinhood

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono 

PARAMARIBO — Garvey Kwelling heeft met twee goals een grote bijdrage gehad in de 3 – 1 zege van de Politie Voetbalvereniging (PVV) op landskampioen Robinhood. Hij wist vrijdagavond in het Franklin Essedstadion dat hij tenminste een doelpunt zou scoren. “Ik heb me heel goed voorbereid en ben nu in de wolken. Wat een mooie zege voor ons”, aldus de aanvaller en aanvoerder van PVV. 

Met zijn twee doelpunten staat de teller nu op zeven na twee wedstrijden, terwijl zijn team met de volle winst aan kop staat. Kwelling had

zijn voorzitter Mielando Atompai ook beloofd de wedstrijd te winnen en het als verjaardagscadeau aan te bieden.

Ondanks de slechte start raak ik niet in paniek. Ik heb geloof in het team dat wij sterk terugkomen en tonen dat wij kampioen zijn”

Trainer Ricardo Oelers zegt tevreden te zijn met het resultaat. “We hebben geleerd uit de fouten van het vorig seizoen en we hebben elkaar beloofd dat we zouden herstellen wat we toen fout hebben gedaan”, aldus Oelers. 

De eerste historische overwinning op Robinhood was al in de achtste minuut in de maak, nadat Rai-I Pinas in een scrimmage voor het doel de 1 – 0 in kon intikken voor PVV. Jamilhio Rigters en Shaquille Cairo kregen vervolgens twee kansen die niet werden benut.

Zeven gele kaarten

Scheidsrechter Shaquille Jokil liet beide teams ook merken dat onsportief spel niet wordt getolereerd en waarschuwde maar liefst zeven spelers in de eerste helft met een gele kaart. Het eerste doelpunt van Kwelling was diep in de eerste helft.

Middels een draaibeweging zette hij verdediger Alierio Belfor op het verkeerde been en gaf doelman Jonathan Fonkel het nakijken: 2 – 0. Met deze stand op het scorebord gingen beide teams naar de kleedkamers. 

In de tweede helft verwachtten de supporters een veel beter spelend Robinhood, maar dat was niet het geval. PVV verdedigde de voorsprong met man en macht. In de 59e minuut kogelde Kwelling de 3 – 0 in voor PVV en gingen de goed opgekomen supporters van hen in extase.

In de 68e minuut miste Rigters een strafschop en zei na afloop dat de wedstrijd misschien zo moest verlopen. Diep in de blessuretijd redde Cairo nog de eer voor Robinhood. “We hebben een slechte start gehad. Kansen niet benut. Ik was ook niet goed in het spel. Maar we komen sterk terug”, zegt Rigters. 

Ook zijn coach Roberto Gödeken is dezelfde mening toegedaan dat de competitie nog jong is. Voor hem is het de slechtste start ooit als coach in de competitie van de Surinaamse Voetbalbond na twee wedstrijden.

“Je kan niet altijd winnen. We zijn allemaal teleurgesteld. Maar hieruit willen wij gaan opbouwen aan een sterk seizoen. Ondanks de slechte start raak ik niet in paniek. Ik heb geloof in het team dat wij sterk terugkomen en tonen dat wij kampioen zijn”, aldus Gödeken. 

Andere uitslag: Slee Junior – Broki 5 – 2

| de ware tijd | Door: Redactie