• maandag 01 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PSG krijgt thuis opnieuw mokerslag in titelstrijd

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Paris Saint-Germain lijkt steeds meer rekening te moeten houden met het uit handen geven van de Franse hegemonie.

De Parijzenaren gingen in eigen huis met 0-2 onderuit tegen AS Monaco en zagen daarmee de achterstand op de concurrentie oplopen. De Monegasken meldden zich daarentegen brutaal in de strijd om de titel, die de laatste jaren nooit zo open lag als nu.

Zeven van de acht laatste seizoenen was het Paris Saint-Germain dat na een seizoen vol machtsvertoon de titel de lucht in mocht tillen. Alleen AS Monaco snoepte PSG in 2017 de hoofdprijs af. Uitgerekend de Monegasken deelden zondagavond een gigantische tik uit in strijd om het eremetaal. Sofiane Diop opende namens Monaco al na zes minuten spelen de score, terwijl Guillermo Maripán de zorgen voor PSG na rust liet exploderen.

Paris Saint-Germain faalde erin zich te herstellen van de mokerslagen en incasseerde alweer nederlaag nummer zes dit turbulente seizoen. De ploeg van Mauricio Pochettino zag daarmee concurrenten Lille OSC én Olympique Lyon weglopen. Lille won zondag met 1-4 van FC Lorient, terwijl Lyon vrijdagavond drie punten mocht bijschrijven na een 2-3 zege op bezoek bij Stade Brest. Voor PSG, waar Mitchel Bakker en Xavi Simons negentig minuten op de bank bleven, liep de achterstand op Lille op tot liefst veertien punten. Veelzeggend was het feit dat PSG in negentig minuten voetbal slechts eenmaal tussen de palen schoot.

Het zijn de drie concurrenten die al het gehele seizoen om de koppositie knokken, maar langzaam heeft ook AS Monaco zich na een ijzersterke reeks in de top gemeld. Dankzij de overwinning in het Parc des Princes bracht Monaco het verschil met Lille terug tot zes punten.

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie