• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Problemen Pikin Saron vereisen duurzame oplossing

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Dorpelingen van Pikin Saron zijn teneinde raad en hebben alle hoop gesteld op vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Het dorp kampt met tal van problemen, waaronder de slecht begaanbare weg die langs hun dorp loopt naar West-Suriname.

Maandag hebben ze op het kabinet van de vp een petitie ingediend, waarin hun noden en problemen zijn vervat. De petitie werd overhandigd door Mayrell Karoeme.

De dorpelingen hebben de afgelopen periode actie gevoerd door de weg te barricaderen. Eerder werd dit gedaan door de dorpelingen van Bigi Poika. De weg was in een zeer deplorabele staat door vooral de houtvrachtwagens.

Brunswijk heeft de bewoners op het hart gedrukt om niet meer over te gaan tot barricaderen van de weg. Momenteel heeft de districtscommissaris, Marlene Joden, reeds maatregelen getroffen voor de weggebruikers.

De vp wil evenals de dorpelinge gaan voor een structurele en duurzame oplossing. Hij zal een beroep doen op het ministerie van Openbare Werken om tenminste deskundigen te sturen om de weg te inspecteren, zodat deze in één keer goed wordt aangepakt. Vooralsnog is het asfalteren van dit gedeelte van de weg nog niet aan de orde, meent hij.

Enkele ondernemers hebben actie ondernomen om duikers te laten plaatsen bij een gedeelte dat vaker onder water loopt. De dorpelingen zijn niet tevreden hiermee, liet hoofdbasja van Pikin Sraon, Carlo Malbon, weten.

De duikers zijn te klein en zullen net als in het verleden weer binnen de kortste keren kapot gaan. Ze vragen naar grotere duikers.

De vp beloofde om met president Chandrikapersad Santhoki verder in conclaaf te treden over de problemen in het dorp.

Over de elektrificatie en schoon drinkwater zijn er serieuze stappen gezet om het dorp permanent van deze basisbehoefte te voorzien.

Verder zijn aangehaald problemen met betrekking tot busvervoer, schoolvervoer, renovatie van het gemeenschapshuis, optimale medische voorziening en vuilophaal.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie