• vrijdag 19 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi opent Caricom 10K in geest van sportiviteit

| cds | Door: Redactie

President Chandrikapersad heeft voor de aanvang start van de 10k Caricom Road Race benadrukt dat sport en beweging de kwaliteit van het leven verbeteren en tegenwicht bieden aan een sedentaire levensstijl. De Caricom 10K Road Race staat in het teken van de 43ste Caricom Staatshoofdenvergadering. Twee bekende Surinaamse atleten die meedoen aan de loop zijn Janiek Pomba en Ilaisa Sennebad. Pomba is in april erin geslaagd om het Surinaamse marathonrecord te verbeteren tijdens de NN Marathon Rotterdam. Het volgende doel van de lange afstandsloper is het behalen van de 5km en 10 km limieten voor de Olympische Spelen van Parijs. Ilaisa is een jonge atleet verbonden aan de atletiekvereniging The Tropical Runners.

Het staatshoofd heeft aangegeven dat de visie om een gezonde bevolking te hebben meer is, dan alleen het verstrekken van gezondheidszorg. “Het bewustmaken van mensen om hun gezondheid te beheren is cruciaal. Sport en beweging spelen ook een belangrijke rol bij het in standhouden van een stabiele en goede geestelijke gezondheid”, aldus de regeringsleider. President Santokhi is verheugd dat na twee Covid-19 pandemische jaren de 10K Road Race dit jaar kan worden gehouden in Suriname.

“Als regeringsleider verantwoordelijk voor gemeenschapsontwikkeling en culturele samenwerking, met als belangrijkste elementen cultuur, gender, jeugd, en sport- en industriebeleid in de CARICOM, geloof ik in investeren in de gezondheid en het welzijn van de bevolking voor de duurzame ontwikkeling van elke natie”, dit zei de nieuwbakken Caricom-voorzitter op het Oud Vlaggenplein waar de start van de loop heeft plaatsgevonden. In de geest van sportiviteit heeft de president alle deelnemers succes toegewenst.

| cds | Door: Redactie