• maandag 29 May 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi naar Trinidad & Tobago

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi vertrekt woensdagochtend naar Port of Spain, Trinidad & Tobago. Hij zal van 19 tot en met 21 augustus deelnemen aan het Agri-Investment Forum & Expo II. Tijdens het Forum zal het staatshoofd ook in de functie van voorzitter van de Caricom een statement geven. Namens Suriname zal ook minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij het Agri-Investment Forum & Expo II bijwonen. 

Het thema van het evenement is Transforming Agriculture through Innovation and Investment. De activiteit is het vervolg van het eerste Agri-Investment Forum & Expo dat in mei 2022 in Guyana gehouden is en

bestaat uit twee onderdelen. Het eerste is een Forum waarin diverse sprekers uit de Caricom hun visie delen over de ontwikkeling van de agrarische sector in de verschillende lid-landen. Ook wordt er een beurs georganiseerd waarin lokale en internationale bedrijven zich zullen profileren, meldt de Communicatiedienst Suriname.   

Het Agri-Investment Forum & Expo heeft als doel de agrarische sector binnen de Caricom te versterken zodat er gewerkt kan worden aan de voedselzekerheid binnen de regio en aan een minder grote afhankelijkheid van importen van buiten de regio. Door het delen van kennis en ervaringen en het uitbreiden van het netwerk, kunnen landen binnen de Caricom elkaar helpen hun eigen productie te verhogen. Ook kunnen de landen producten identificeren die zij binnen de regio kunnen inkopen.

Tijdens het verblijf zal  Santokhi een speciale Staatshoofdenvergadering bijwonen over de stand van zaken in Haïti. Deze vergadering is een voortzetting van de meeting die virtueel gehouden is op 15 juli 2022.

| starnieuws | Door: Redactie