• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi eregast bij opening Djamaat Noeroel moskee Meerzorg

| dagblad suriname | Door: Redactie

President Chandrikapersad Santokhi was zaterdag 13 augustus eregast bij de opening van de Djamaat Noeroel moskee te Meerzorg in het district Commewijne. 

Het staatshoofd complimenteerde de leden voor het eindresultaat dat hij verbluffend noemde. Hij sprak van een “prachtige bouwstijl en hoogstaande architectuur, die deze moskee maken tot een sieraad in een prachtig Commewijne”.

President Santokhi erkent, dat er enorme inspanningen zijn geweest van leden en vrienden om deze moskee te bouwen. Het resultaat is een prachtige moskee, niet alleen voor het district Commewijne, maar ook een mooie aanwinst voor heel Suriname. Het staatshoofd riep de leden op om de moskee een

multifunctioneel karakter te geven. Het moet niet slechts een gebedshuis zijn. “Laat het een plek zijn waar mensen uit de buurt, maar indien nodig, ook van andere buurten terecht kunnen om problemen te bespreken en oplossingen vinden.”

Het moet een multifunctionele locatie worden, die de gemeenschap en vooral de buurt ten goede komt, zoals waar elk geloof naartoe streeft. 

De regeringsleider beloofde zich ervoor te zullen blijven beijveren, dat gebedshuizen onschendbaar zijn en dat uitoefening van het geloof gewaarborgd blijft. Eenieder mag en moet in staat worden gesteld zijn of haar geloof ongehinderd uit te oefenen. 

President Santokhi sprak zijn felicitaties uit naar de bewoners van Commewijne.

| dagblad suriname | Door: Redactie