• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi bijt spits af bij ‘STVS WK-launch’

| cds | Door: Redactie

In verband met de activiteiten die de Stichting Televisie Suriname (STVS) organiseert heeft president Chandrikapersad Santokhi de spits afgebeten bij de launch van het WK-programma. Het staatshoofd heeft na zijn openingsspeech op zondag 20 november de ‘aftrap’ gedaan. Hij heeft daarbij bewezen te beschikken over de nodige skills om gericht te schieten. Hij schoot drie keer achtereenvolgens raak. Het kon niet mis, want ook het staatshoofd heeft als jonge Surinaamse jongen gevoetbald en wel bij SV-Victoria, bij de Lelydorp Sport Bond. Vervolgens heeft hij tijdens zijn politieopleiding in Apeldoorn ook nog gevoetbald.

De president heeft aangegeven ingenomen te zijn met

de inspanningen van de STVS om de samenleving deelgenoot te maken van het voetbaltoernooi. Hij heeft verder voorgesteld aan de directie om voor gebieden waar het televisiestation geen ontvangst heeft samenwerkingen aan te gaan met andere zenders, om ook de kijkers in die gebieden tegemoet te komen.

De ceremonie heeft plaatsgevonden op het tennisterrein van Torarica, alwaar het WK-dorp van de STVS is ondergebracht. In het WK-dorp mogen gasten gezamenlijk in een prettige sfeer genieten van de wedstrijden van het voetbaltoernooi. Naast de WK-toto die sinds midden november online van start is gegaan, zal de nationale zender het publiek vergasten op de live-wedstrijden, voor- en nabeschouwingen, WK-Caravan en het WK-journaal.

| cds | Door: Redactie