• woensdag 30 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi bij jaarrede: ‘Licht in tunnel al zichtbaar’

| de ware tijd | Door: Redactie

door Ivan Cairo

PARAMARIBO — President Santokhi heeft donderdagmorgen in De Nationale Assemblee bij aanvang van de jaarrede gezegd dat door het beleid van zijn regering er “reeds licht in de tunnel zichtbaar is”. Door ‘fake nieuws’ wordt echter onzekerheid gecreëerd bij de burgers. “Het strategisch doel van de regering is om een beter gezonder en veiliger Suriname voor alle Surinamers in alle delen van ons geliefd land te realiseren. Met als hoogste prioriteit de armoede aanpakken”, aldus Santokhi.

Het proces van herstel op weg naar groei en duurzame ontwikkeling is al gestart. “De fundamenten zijn reeds gelegd en wij zullen doorgaan

op deze weg met onze regeerverantwoordelijkheid die we reeds 27 maanden dragen maar wel met een beleidsombuiging en met aangescherpte prioriteiten,” aldus het staatshoofd. Hij voegde eraan toe dat met beleidsaanpassingen op de ingeslagen weg zal worden voortgegaan “naar die eindbestemming die we allemaal graag willen bereiken, namelijk economische groei welzijn en welvaart voor elke Surinamer”.

“Wij weten dat met het gevoerde financieel-economisch en sociaal beleid het licht in de tunnel al zichtbaar is. Beetjes bij beetjes step-by-step komen we uit het diepe dal uit de diepe crisis en het is niet de eerste keer dat Suriname uit zo een diep dal kruipt’, stelde de president. Hij merkte verder op dat Suriname als klein land veel heeft meegemaakt. Het land kende slechte tijden die zich niet mogen herhalen.

“Echter door de vele fake-nieuwsberichten, verspreiding van onwaarheden wordt onnodige onzekerheid gecreëerd’, aldus de regeringsleider. Hij riep op om op te houden met het onnodig zaaien van paniek onzekerheid en onrust. “Dit hebben wij nu niet nodig. Er heerst genoeg onzekerheid waarmee wij als regering worden geconfronteerd en daar moeten we ons op concentreren en niet op fake nieuws en onruststokers.”

| de ware tijd | Door: Redactie