• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi bespreekt ontwikkelingsplannen agrosector met CPSO

| cds | Door: Redactie

Als voorloper op het Agri Invest Forum & Expo II, heeft president Chandrikapersad Santokhi een onderhoud gehad met Patrick Antoine, voorzitter van de Caricom Private Sector Organization (CPSO). Het overleg vond plaats op donderdag 18 augustus 2022 in Port of Spain. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is ook onderdeel geweest van dit onderhoud.

Er is breedvoerig gesproken over de manieren waarop de Caribische Kamer van Koophandel, Suriname kan ondersteunen in de groei van de agricultuur en het industrialiseren van deze sector. Dit sluit ook aan op de portefeuille “Industrial Policy” die Suriname binnen de

Caricom beheert. De CPSO-voorzitter heeft benadrukt dat het voor alle partijen nodig is om een eenduidig beleid te ontwikkelen op dit gebied. De particuliere sector speelt hierin volgens hem een onmisbare rol.

Tijdens het onderhoud is onder andere vastgesteld dat er om de agrosector te ontwikkelen, gewerkt moet worden aan het versneld faciliteren van ondernemerschap. Verder is er ook gesproken over de handel van vooral varkensvlees, cassave en bijproducten.

President Santokhi heeft opgemerkt dat de gemeenschappelijke belangen voorop moeten worden gesteld. Samenwerking op basis van wederzijdse voordeel is van cruciaal belang. Het staatshoofd heeft de voorzitter van Caribische Kamer van Koophandel medegedeeld dat Suriname over genoeg vruchtbare grond beschikt om te investeren. Een delegatie van de CPSO komt binnenkort naar Suriname voor concrete investeringsprojecten. Deze projecten zullen een collaboratie zijn tussen Suriname, Guyana en Barbados.

| cds | Door: Redactie